День Соборності на UA: ЖИТОМИР

День Соборності на UA: ЖИТОМИР

22 січ. 2019

 До Дня Соборності України в ефірі телеканалу UA: ЖИТОМИР транслювали  міжпрограмні телевізійні  ролики “Слово, що єднає Україну”.

Вірш Валерії Кропівної читають діти учасників бойових дій на Сході України: Любава Левандовська, Назар та Євгенія Нагорні, Богдан та Людмила Голішевські, Ріанна Мельниченко.  Відео створено за ініціативи ГО "Нова сила" та ГС "Дім Ветерана" за підтримки Міського центру допомоги учасникам АТО, Житомирської філії суспільного: телеканалу UA Житомир та UA: Українське радіо"Житомирська хвиля".

До акту злуки та до Дня Соборності України на межі Житомирської та Рівненської областей розгорнули 200-метровий синьо-жовтий прапор.

Учасники утворили «живий» ланцюг єдності, символізуючи об’єднання країни. Журналісти Житомирської філії Суспільного  висвітлювали цю подію.

Про Акт злуки УНР та ЗУНР та його історичне значення, розповів в ефірі ранкового шоу  UA: ЖИТОМИР історик Іван Нагіленко.

Учасники національної скаутської організації Пласт Ігор Макарчук та Олександр Шевчук розповіли про роль Пласту у розбудові української держави.

Радіопередача "На часі", UA: Українського радіо «Житомирська хвиля», яка тепер також транслюється на сторінках філії у Faceboock та в ефірі телеканалу UA:Житомир, теж була присвячена обговоренню значення Соборності для нинішніх жителів Житомирщини. Учасники:  історик  Микола Кордон та головний спеціаліст Державного архіву в Житомирській області Руслан Кондратюк.До обговорення долучились: співорганізатори "ланцюга єднання" у Житомирі у 1990 році В’ячеслав Дехтієвський та Олександр Козицький та учасник цьогорічного "ланцюга єдності" на кордоні Рівненської та Житомирської областей Микола Дмитрієв.