Про стан розгляду резонансних справ та підсумки роботи Нацполіції за 2018 рік у Звітах_наживо на UA: ЖИТОМИР

Про стан розгляду резонансних справ та підсумки роботи Нацполіції за 2018 рік у Звітах_наживо на UA: ЖИТОМИР

1 бер. 2019

28 лютого в ефірі телеканалу UA: ЖИТОМИР стартував новий сезон проекту Звіти_наживо. Звітував - начальник головного управління Національної поліції в Житомирській області В’ячеслав Печененко.

За словами В`ячеслава Печененка, за останній рік в області зменшилася кількість зареєстрованих злочинів. У той же час – збільшується у відсотковому співвідношенні розкриття злочинів. За останній рік кількість зареєстрованих вбивств зменшилась на 21%, злочини із завданням тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками зменшились на 42%, кількість зареєстрованих крадіжок з квартир менша на 27% і так по всім видам злочинів. Загалом відсоток розкриття тяжких злочинів становить більше 90%.

Коментуючи хід розслідування кримінальної справи щодо депутата облради від «Батьківщини» Дмитра Кропачова, який 24-го листопада 2018 року у селі Тетерівка Житомирського району на автомобілі насмерть збив 60-річну жінку, В`ячеслав Печененко сказав, що зараз проводиться ряд експертиз. Остання інформація по розслідуванню – за ухвалою Корольовського районного суду від 13 лютого 2019 року призначена комісійна експертиза шляхомеханізмів і обставин ДТП. Матеріали кримінального провадження направлені до Харківського наукового-дослідного інституту судових експертиз. За словами начальника ГУНП в області, Дмитро Кропачов і далі проходить у справі як свідок.

На питання щодо незаконного видобутку бурштину, Печененко відповів, що в минулому році такі випадки були, але значно менше ніж в 2017. У 2018 році було відкрито 40 кримінальних проваджень, вилучено більше 2 тонн. бурштину, 16 транспортних засобів, 34 мотопомпи. За 2 місяці поточного року фактів незаконного видобутку бурштину фіксується значно менше. За його словами, якщо в минулому році копати бурштин виходили групами, маючи по 5-6 мотопомп, то зараз такого немає. Також він додав, що в минулому році за цим фактом було направлено до суду 24 кримінальних провадження щодо 44 осіб, з них - 1 організоване злочинне угрупування. Загалом, у 2018-му за незаконний видобуток бурштину було затримано 48 осіб, це місцеві мешканці, та з Київської та Рівненської областей.

В`ячеслав Печененко також зазначив, що зараз на 11 % підрозділи ГУНП в області недоукомплектовані, але через випуск із навчальних закладів молодих спеціалістів і прийняття ними присяги, цей відсоток збільшиться. Укомплектованість особового складу завжди становить близько 80%, і це, за словами начальника нацполіції в області, не критичний показник.

Повну відео версію Звітів_наживо дивіться тут.