Про інфоприводи, цікаві для медіа, лінійна продюсерка Суспільне Житомир розповіла на тренінгу для громадських організацій

Про інфоприводи, цікаві для медіа, лінійна продюсерка Суспільне Житомир розповіла на тренінгу для громадських організацій

27 кві. 2023

26 квітня у Житомирі відбувся тренінг для організацій громадянського суспільства «Комунікація зі ЗМІ та ведення соцмереж організацій». Серед тренерів була журналістка, лінійна продюсерка Суспільне Житомир, Ірина Кирилович. Вона розповіла учасникам про комунікацію з медіа та як створювати інфоприводи, якими зацікавляться журналісти. Подію організували неурядова громадська організація «Сучасний формат» у партнерстві з громадською спілкою «Мережа хабів громадянського суспільства України».

Фото з facebook сторінки НОУ «Сучасний формат»

Читайте також: Повідомляйте новини: як зв’язатися із Суспільним на Житомирщині?

«В громадських організацій є запит: чому ми не знімаємо про них сюжет? У нас, журналістів, є чітка відповідь: або ми про вас і вашу діяльність не знаємо, бо ви не ведете соцмережі, не аносуєте заходи, або у цих заходах відсутній інфопривід. Проговорили, що таке інфопривід і які теми цікаві Суспільному, попрактикувалися в трьох групах, завданням кожної з яких було придумати по 5 реальних інфоприводів. Тренінг виявився дуже результативним для мене, бо у підсумку я отримала 15 можливих журналістських тем, а це означає, що учасники засвоїли матеріал», — зазначила Ірина Кирилович.

Фото з facebook сторінки НОУ «Сучасний формат»

Читайте також: 21 一 27 квітня. Добірка від Суспільне Житомир

Загалом, участь у тренінгу взяли 15 представників громадських організацій, фондів та волонтерських організацій,  які займаються переселенцями та військовими, молоддю та дітьми, зокрема, з особливими потребами.

«Тренінг пройшов у неймовірно крутій, продуктивній атмосфері! Круто підібрана команда тренерок-професіоналів, які люб’язно поділилися із запрошеними учасниками заходу азами своєї професії та досвідом! Тепер у нашій скарбничці знань та навиків побільшало інструментів для комунікації зі ЗМІ. Дякую за запрошення, чекаю на нові зустрічі і заходи від НУО “Сучасний Формат”» , — каже голова ГО «Суспільство інклюзивної взаємодії»  Таня Бялковська.

Фото з facebook сторінки НОУ «Сучасний формат»

Тренери обговорили з учасниками:

  • що робити, щоб про вашу діяльність писали та знімали сюжети журналісти;
  • що таке інфопривід та як його створити;
  • які теми цікаві для медіа, а які — ні;
  • як ефективно комунікувати з журналістами та подавати інформацію так, щоб про вас хотіли зробити репортаж і чого не варто робити;
  • чому ГО необхідно вести сторінки в соціальних мережах;
  • які соцмережі та месенджери і в яких випадках використовувати;
  • з яких етапів складається ведення сторінок в соцмережах;
  • допоміжні інструменти для ведення сторінок в соцмережах.

Фото з facebook сторінки НОУ «Сучасний формат»

Читайте також: Українське Радіо Житомир тепер і на Soundcloud

Чому і як громадським організаціям варто вести сторінки в соціальних мережах та секрети SMM (Social media marketing — з англ. «Маркетинг у соціальних мережах») учасникам розповіла SMM-фахівчиня, голова «Асоціації якісного контенту» Юлія Оріховська.

«Якщо вашої організації немає в соцмережах, то про вас ніхто й не дізнається. Кожна соцмережа має свої особливості і види контенту. Про це й говорили. А також ми сьогодні вчились створювати контент-план, кожен учасник розробив такий на тиждень», — каже Юлія Оріховська.

Фото з facebook сторінки НОУ «Сучасний формат»

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини від команди Суспільне Житомир — на сайті Суспільне│Новини та у соцмережах: