UA:ЖИТОМИР готується до участі в проєкті

UA:ЖИТОМИР готується до участі в проєкті "Місто професій"

25 вер. 2019

У суботу 28 вересня в Житомирі на Замковій горі відкриється "Місто професій".

 Це національний проєкт, який знайомить дітей з особливостями різних професій, дає можливість набути нових знань. Такий профорієнтаційний захід проводиться в Україні шостий рік поспіль. Цього разу інформаційним партнером проєкту виступає UA: Суспільне мовлення – Національна суспільна телерадіокомпанія України.

 Учасником "Міста професій" в Житомирі стане регіональна філія Суспільного мовлення UA:ЖИТОМИР.

«Ми прагнемо задіяти усі творчі групи філії, - розповідає про підготовчий процес т.в.о. продюсера філії Таміла Бутко. Ведучі ранкового телешоу навчатимуть дітей основам професії телеведучий, вони запропонують дітям провести ранкову програму з розповіддю про сьогоднішній день. Журналісти  UA: Українське радіо "Житомирська хвиля" практикуватимуть з юними відвідувачами "Міста професій" проведення інтерв’ю. Дітям також запропонують подивитися на світ крізь об’єктив камери та зробити пробні відеозаписи. На згадку кожен учасник проекту отримає різноманітні подарунки з логотипами Суспільного мовника. Як приклад, солодкі подарунки, –власноруч випечені пряники з логотипом «UA:», - ділиться Таміла Бутко.

 Що таке "Місто професій" і які професії цього року представляють дітям в Житомирі – можна буде дізнатись з прямих телевізійних і радіоефірів UA: ЖИТОМИР, адже  у суботу 28 вересня о 12.10 UA:Українське радіо "Житомирська хвиля" вестиме пряму трансляцію передачі "Радіодень" з виїзної студії на Замковій горі.

 Ефір наживо транслюватиме UA: Українське радіо «Житомирська хвиля» та телеканал UA:ЖИТОМИР. Відеострім відбуватиметься і на facebook сторінках UA:ЖИТОМИР та UA: Українське радіо "Житомирська хвиля".

Спеціально для юних учасників майстер-класів від Житомирського суспільного мовника розроблені брендові бейджі, а для висвітлення події на фейсбук-сторінці мовника - тематична графіка.

 Команда Суспільного Житомирщини запрошує всіх охочих дізнатися більше про професію журналіста, чекає у суботу 28 вересня на Замковій горі в Житомирі з 12 до 15 години, і сподівається, що журналістика – це саме те, що зацікавить і дорослих і дітей.

Вік дітей не обмежений. На вході кожна дитина отримає паспорт та матиме змогу «влаштуватись на роботу».

На розміщених в парку локаціях будуть представлені професії від державних структур, незалежних організацій та бізнесу. Діти, після короткого майстер класу, "влаштовуються на роботу" та знайомляться ближче з професією. В паспорті, що, також, є трудовою книжкою представник професії робить помітку, що дитина освоїла професію.


Батьки мають можливість поспілкуватись з представниками компаній та більше дізнатись про організації, що стали партнерами проєкту.


Серед представлених професій: журналіст, телеоператор, радіоведучий, режисер, будівельник, рятувальник, пожежник, кінолог, вибухотехнік, поліцейський, лікар, соціальний працівник, криміналіст, перукар, агроном, ветлікар, діджей, автослюсар, продавець, банкір, кухар, актор, модель, кравчиня тощо.

Це унікальна можливість для підприємств міста познайомити дітей та батьків з їх діяльністю.

За задумом організаторів, кожна дитина повинна мати шанс реалізувати свій потенціал, а компанії з позитивною репутацією презентувати свою організацію. Очікують, що проєкт в Житомирі відвідають понад  три тисячі дітей.