Команда UA: ЖИТОМИР представила фах журналіста й оператора на «Місті професій»

Команда UA: ЖИТОМИР представила фах журналіста й оператора на «Місті професій»

30 вер. 2019

28 вересня відбувся фестиваль «Місто професій» у Житомирі. Юні відвідувачі дізналися про понад шістдесят різних професій. Окрему локацію мали UA: ЖИТОМИР та UA: Українське радіо «Житомирська хвиля». UA: Суспільне мовлення — інформаційний партнер заходу.

Що таке «Місто професій» і які професії цьогоріч представили дітям — розповідала в прямих ефірах теле- й радіокоманда Житомирської філії UA: Суспільне мовлення. Відеострім показували й на фейсбук-сторінках UA: ЖИТОМИР та UA: Українське радіо «Житомирська хвиля».

Усього навчання пройшли півтори сотні дітей. Найбільше дітям сподобалося працювати на камеру, одночасно спостерігаючи за собою на моніторі. На згадку про участь вони отримали бейджі з назвою професії (теле-, радіожурналіст чи оператор), а найменші відвідувачі локації — пряники з логотипом «UA:», які власноруч зробили журналісти UA: ЖИТОМИР.

Про особливості роботи в державних структурах, незалежних організаціях та бізнесі розповідали представники компаній. Після короткого майстер-класу діти могли «влаштуватися на роботу» й довідатися про неї більше. За задумом організаторів, кожна дитина повинна мати шанс реалізувати свій потенціал, а компанії з позитивною репутацією презентувати свою організацію.

Нагадаємо, «Місто професій» — національний проєкт, який знайомить дітей з особливостями різних професій. Такий профорієнтаційний захід відбувається в Україні шостий рік поспіль. Цього разу інформаційним партнером проєкту стало UA: Суспільне мовлення.