UA: ЖИТОМИР підготував спецефіри до Дня Гідності та Свободи

UA: ЖИТОМИР підготував спецефіри до Дня Гідності та Свободи

20 лис. 2019

Суспільний мовник Житомирщини  до Дня Гідності та Свободи 20 та 21 листопада покаже тематичні ефіри, спецвипуски, репортажі і прямі включення.

«Події Майдану закарбувалися в пам’яті багатьох моїх колег з філії, адже тоді ми як громадяни зі своєю чіткою позицією не стояли осторонь. Сьогодні ми як журналісти Суспільного також активно долучаємося до тематики, пов’язаної із Днем Гідності та Свободи. Ми запрошуємо до розмови людей, які пройшли три революції пострадянської України, аби поговорити, наскільки важливо українській нації відчувати себе громадянами правової держави, говоритимемо про розслідування справ житомирян-майданівців, покажемо сьогоднішні настрої людей, які прийдуть на мітинг в Житомирі з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи», зазначила продюсерка Житомирської філії Суспільного Таміла Бутко.

Команда мовника підготувала для  інформаційних випусків телеканалу UA: ЖИТОМИР сюжети-нариси про учасників Майдану, які транслюватимуть в ефірі 20 і 21 листопада.

20 листопада о 12:15 темою спільного телерадіопроєкту «Радіодень» були Українські революції. Спогадами поділились учасники трьох революцій: В’ячеслав Дехтієвський, учасник революції на граніті, учасник Помаранчевої та революції Гідності, член Народного руху України. Павло Кобилінський, волонтер, учасник Помаранчевої та революції Гідності. З ними у прямому ефірі спілкувалась  ведуча UA: Українське радіо «Житомирська хвиля» Людмила Заліщук. Також в  ефірі прозвучав репортаж з офіційних заходів. Цю розмову можна переглянути на офіційній сторінці UA: ЖИТОМИР у facebook.

21 листопада о 19:00  у вечірніх теленовинах глядачі побачать пряме включення з Житомирського майдану.

Тематичною буде і наступна телепередача «Тема дня», яка вийде в ефір о 19:25. До вечірньої студії запрошені житомирські майданівці, на яких ще й досі відкриті справи щодо участі у  Майдані.

Протягом дня трьома блоками вийде спецпроєкт до Дня Гідності та Свободи на всіх телеканалах Суспільного: UA: ПЕРШИЙUA: КУЛЬТУРА та UA: КРИМ та регіональних філіях. Перше пряме включення розпочнеться о 9:30, друге — о 13:10, а третє — о 15:10.

Ведучі спецпроєкту Єлизавета Цареградська та Данило Мокрик поговорять із гостями студії про три революції, які відбулися на майдані Незалежності: Революцію на граніті, Помаранчеву революцію та Революцію гідності.

Спецпроєкт транслюватимуть із Будинку профспілок із панорамою на Хрещатик та майдан Незалежності. Гостями студії будуть: учасник трьох революцій Олесь Доній, кінорежисер Олесь Санін, журналіст Богдан Кутєпов та інші. Також ведучі поспілкуються з операторами, чиї кадри викупив Netflix для фільму «Зима у вогні».