Суспільний мовник UA: ЖИТОМИР –

Суспільний мовник UA: ЖИТОМИР – "ЗА" збереження громадського здоров’я

21 лис. 2019

Житомирська філія Суспільного долучилася до реалізації суспільного інформаційно-просвітницького проєкту до Міжнародного дня відмови від куріння.

21 листопада UA: ЖИТОМИР спільно із Житомирським обласним центром громадського здоров’я, у приміщенні філії Суспільного, провели круглий стіл «Вплив суспільної інформації на формування відмови від куріння». До розмови запросили місцевих журналістів, представників громадських організацій, які працюють з молоддю або займаються аспектами здорового способу життя.

Модерував зустріч редактор UA: Українське радіо «Житомирська хвиля» Леонід Мацієвський.

Розпочали обговорення з ролі засобів масової інформації у висвітленні соціально-важливих питань життя суспільства та аспектів громадського здоров’я, і зокрема в питаннях куріння.

Продюсерка Житомирської філії Суспільного Таміла Бутко навела кілька статистичних даний, як змінилася кількість курців в Україні після заборони реклами тютюнових виробів, зокрема в ЗМІ і наголосила на тому, що надалі більше уваги потрібно приділяти просвітницько-профілактичним заходам:

«Стати інформаційним партнером цього проекту нас спонукало те, що ми як Суспільний мовник маємо висвітлювати суспільно важливі питання. Однією з цінностей Суспільного є просвітництво. Сьогодні Суспільний мовник ставить за мету в подальшому створення просвітницько-освітніх програм для дітей та молоді, для аудиторії того віку, коли саме формується світогляд людини. І це робимо для того, щоб розвивати в них думку, що модно бути здоровими, спортивними і при цьому не мати згубних звичок», наголосила Таміла Бутко.

До розмови також долучилися лікарі Житомирського обласного онкологічного диспансеру та  Обласного медичного спеціалізованого центру.

«Вдячні Суспільному за підтримку такої потрібної ініціативи, а також за відкритість та готовність Житомирської філії до постійного партнерства», - зазначила завідуюча відділу медстатистики і аналітики  Обласного центру громадського здоров’я  Ліна Возна.

На місці події працювала виїзна радіостудія UA: Українське радіо «Житомирська хвиля». З 12:10 до 13:00 у прямоефірному проєкті «Радіодень» журналістка Ірина Самарцева  запросила до розмови учасників обговорення. Ефір з місця події транслювався наживо на UA: Українське радіо «Житомирська хвиля», телеканалі UA: ЖИТОМИР та на сторінці мовника у Facebook.