Спікер парламенту України Дмитро Разумков в ефірі UA: ЖИТОМИР

Спікер парламенту України Дмитро Разумков в ефірі UA: ЖИТОМИР

9 гру. 2019

9 грудня на Житомирщині з робочим візитом перебуває Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков. Спікер парламенту ознайомився з роботою суспільного мовника Житомирщини та взяв участь у передачі «Тема дня», яку глядачі зможуть подивитись 9 грудня о 19:25. Стрім розмови транслювався наживо на сторінки мовника у Facebook та Youtube.

Ефір провів керівник творчої групи «Тема дня» журналіст Костянтин Кас`ян. У розмові порушували питання важливі як для регіону, так і для країни в цілому. Зокрема йшлося  про легалізацію видобутку бурштину, можливість проведення дострокових місцевих виборів і про пакет законопроектів щодо народних референдумів. 

«Станом на сьогодні, мої колеги під головуванням першого заступника Голови Верховної Ради України займаються розробкою пакету законопроектів, які, я сподіваюсь, стануть законами, а саме так званий «пакет про народовладдя». Туди буде входити і закон про загальнонаціональний референдум, і закон про місцеві референдуми, і так звані recall народних депутатів України, і не лише їх. Це було б непогано розповсюдити на всі виборні посади, і закон про народне вето, щоб тісніше залучити до цього процесу українських громадян. Я думаю, перший законопроект з перелічених з`явиться в стінах парламенту до кінця року, але я впевнений, що ми не встигнемо його прийняти до кінця року, швидше на початку наступного місяця, в перших сесіях ми зможемо розглядати його в стінах парламенту», – зазначив Дмитро Разумков.

Крім того, Дмитро Разумков розповів про мету візиту на Житомирщину, відповів на запитання щодо відкритого ринку землі та про недофінансування Суспільного мовника.


«На жаль, можна записати все що завгодно, але ми оперуємо тими реаліями, які є в державі. Наприклад, я багато з чого перевів би (ресурси авт.) у напрямок національної безпеки та оборони, тому що це важливий виклик, який сьогодні стоїть перед державою – захист територіальної цілісності та суверенітету нашої держави. Однак говорити про те, що ми можемо збільшувати в десятки разів, або в два рази – це сьогодні неможливо, ми виходимо із тих позицій, які маємо в рамках діючого бюджету. Давайте не забувати про те, що в нас достатньо непрості роки, коли ми повинні сплачувати, повертати борги та обслуговувати зовнішні борги. Це теж великий виклик для нас, як для держави, в першу чергу для Кабінету міністрів України. Це зменшує можливості держави фінансувати різні напрямки своєї життєдіяльності, в тому числі і Суспільне», - повідомив Дмитро Разумков.