Як суспільний мовник Житомирщини працює в умовах надзвичайної ситуації

Як суспільний мовник Житомирщини працює в умовах надзвичайної ситуації

24 бер. 2020

В умовах надзвичайної ситуації Житомирський суспільний мовник забезпечує оперативне та збалансоване висвітлення інформації щодо пандемії COVID-19. Точні й перевірені новини не дають ширитися паніці та дезінформації серед населення, збільшують обізнаність людей і зменшують ризик зараження.

Команда суспільного Житомирщини в ефірі телеканалу UA: ЖИТОМИР, UA: Українське радіо «Житомирська хвиля», та на цифрових платформах (сторінці мовника у facebook, офіційному сайті та YouTube каналі, instagram, telegram) подає оперативну та об’єктивну інформацію без паніки та маніпуляцій. Суспільний мовник готовий до оповіщення населення, як передбачено законом у разі запровадження надзвичайної ситуації.

Під час брифінгу в Облдержадміністрації, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив, що станом на 13:00 24 березня в області зареєстровано 2 лабораторно підтверджених випадки COVID-19: один летальний випадок в місті Радомишль та один випадок інфікування в Житомирі (чоловік проходить стаціонарне лікування в інфекційному відділенні першої міської лікарні). У двох жінок виявили позитивні результати експрес-тестів на коронавірус. Чекають на лабораторні підтвердження. 

Суспільний мовник Житомирщини постійно транслює в прямому ефірі телеканалу UA: ЖИТОМИР та на своїй сторінці у facebook  брифінги за участі керівництва області та міста, очільників обласного управління охорони здоров’я та обласного лабораторного центру, які інформують громаду про розвиток подій, розповідають, що робить влада в даній ситуації та відповідають на питання журналістів.

Про найважливіше йдеться у телевізійній рухомій стрічці новин, яку запустили на телеканалі для найоперативнішого інформування глядачів.

«Зважаючи на запроваджену в області надзвичайну ситуацію, творчий колектив філії перейшов на особливий графік роботи. Кореспонденти новин разом із редакторами «Теми дня» оперативно подають інформацію в телевізійних та радійних новинах, у соцмережах та на сайті Суспільного. Телевізійна та радіопередача «Теми дня» на UA: ЖИТОМИР присвячена різним аспектам життя громади в період надзвичайної ситуації, — розповіла продюсера Житомирської філії Суспільного Таміла Бутко. — З першого дня трансляції Марафону «На карантині» кореспонденти новин щодня роблять прямі включення до ефіру та у випуски новин телеканалу UA: ПЕРШИЙ. Щопонеділка маємо включення в ефір Українського радіо з останньою інформацією про ситуацію на Житомирщині. Щодня на каналі UA: ЖИТОМИР виходять міжпрограмки з рекомендаціями лікарів та психологів. Програма «Ранок на UA: ЖИТОМИР» перейшла в режим роботи за графіком: підготовка, зйомки, дайжест-новини. Гостями ранкової програми є спеціалісти-медики, люди, які розуміються на принципах профілактики захворювань, юристи та фахівці різних галузей, що мають рекомендації стосовно життя у надзвичайних умовах».

Про адміністративні заходи безпеки розповів менеджер філії Артур Самарцев:

«Передусім задача менеджменту — це здоров’я колективу та членів їх родин. Окрім запобіжних заходів, як то дезінфекція, профілактика і контроль дотримання режиму відвідування філії, ми звертаємо увагу на можливість дистанційної роботи, роботи за графіком, зменшення кількості працівників у одному приміщенні».