UA: ЖИТОМИР транслюватиме Великодню службу з католицького храму та богослужіння з нагоди Входу Господнього в Єрусалим - з православного

UA: ЖИТОМИР транслюватиме Великодню службу з католицького храму та богослужіння з нагоди Входу Господнього в Єрусалим - з православного

8 кві. 2020

12 квітня християни західного обряду відзначатимуть Воскресіння Христове, а православні та греко-католики — Вербну Неділю. Суспільний мовник Житомирщини продовжує транслювати богослужіння різних конфесій, аби дати можливість вірянам долучатися до спільної молитви безпечно — перебуваючи вдома.

В суботу, 11 квітня, на телеканалі UA:ЖИТОМИР  та на сайті мовника онлайн покажуть пряму трансляцію богослужіння з Семінарійського костелу Святого Йоана з Дуклі Римо-католицької Церкви в Житомирі. Свята Меса Пасхальної Вігілії Воскресіння Господа Ісуса Христа розпочнеться о 20:00 і триватиме впродовж двох годин до 22:00.

«Минулої неділі ми розпочали трансляції ранкових богослужінь з місцевого римо-католицького костелу. І вже отримали позитивні відгуки від парафіян, які до введення карантину відвідували цей католицький храм. Настоятель парафії святого Йоана з Дуклі отець Петро подякував Суспільному мовнику наприкінці служби, а пізніше переказав нам слова подяки від мирян, які бачили трансляцію на каналі UA:ЖИТОМИР»,— розповідає продюсера Житомирської філії Суспільного Таміла Бутко.

У неділю, 12 квітня Суспільний мовник Житомирщини транслюватиме наживо:

  • о 9:00  -  богослужіння зі Свято-Михайлівського кафедрального собору Православної Церкви України міста Житомира з нагоди свята Входу Господнього в Єрусалим (Вербна Неділя);
  • о 10:30 - початок телевізійної трансляції Святої Меси з Семінарійського костелу Святого Йоана з Дуклі Римо-католицької Церкви в Житомирі;
  • о 12:00 -  Великодню Службу Божу та Апостольське благословення для Риму й усього світу (Urbi et Orbi) Святішого Отця Франциска з площі Святого Петра в Римі. Богослужіння супроводжуватиме синхронний переклад українською, а також мовою жестів.

Таміла Бутко нагадала, що трансляція богослужінь є спільною ініціативою представників місцевих церков різних конфесій та Суспільного мовника:

«Ми розпочали релігійні трансляції ще 22 березня – тоді це була служба з Покровського храму в Чернівцях, трансляцію забезпечували наші колеги з UA:БУКОВИНА. А вже 29 березня Житомирська філія почала показувати в телеефірі літургії, які проходять в ранковий час в нашій місцевій Михайлівській церкві»,— додає продюсерка.

Нагадаємо, Суспільне Житомирщини щонеділі транслює наживо богослужіння зі Свято-Михайлівського кафедрального собору міста Житомира ( початок о 9:00) та Семінарійського костелу Святого Йоана з Дуклі в Житомирі (початок о 10:30).

Крім того,Суспільний телеканал UA: КРИМ цієї пятниці 10 квітня покаже: 

  • 12:00 — Намаз і проповідь, організовані Духовним управлінням мусульман України «Умма»;
  • 12:15 — Настанова Духовного управління мусульман АР Крим (на материку);
  • 16:45 — П’ятнична проповідь із Київської соборної мечеті «Ар-Рахма», організована Духовним управлінням мусульман України.

Рішення про трансляції богослужінь зумовлене всеукраїнським карантином через поширення коронавірусної хвороби та забороною масових зібрань.