На UA: ЖИТОМИР розкажуть про спадкові родинні та сучасні дизайнерські вишиванки

На UA: ЖИТОМИР розкажуть про спадкові родинні та сучасні дизайнерські вишиванки

20 тра. 2020

UA: ЖИТОМИР до Дня вишиванки підготував відеоролики, в яких прозвучать розповіді працівників філії про їхні спадкові родинні та сучасні дизайнерські вишиванки. Про розмаїття технік, кольорів, орнаментів і візерунків розкажуть і майстрині-вишивальниці. Вони поділяться секретами давніх традицій та продемонструють особливості поліського орнаменту.

20 та 21 травня ролики транслюватимуть на телеканалі UA: ЖИТОМИР та на діджитал платформах мовника. Один з них відзнятий з даху філії.

«В наших міжпрограмках журналістки філії: Тетяна Лещенко, Анжеліка Нестерчук та Оксана Кропивницька розкажуть про вишиванки, які є в їх родинах. Зокрема, у Тетяни та Анжеліки - це вишиванки, які дісталися їм від бабусь, а Оксана розкаже про сучасну вишиванку від однієї з львівських дизайнерок як сучасний, зручний, модний креативний одяг і одночасно як продовження давньої української традиції носіння вишиванок»,— розповідає продюсерка Житомирської філії Суспільного Таміла Бутко.

Ці ролики стануть частиною марафону «Код нації: вишиванка об’єднує», ініційованого колегами із Суспільного Буковини.

А розпочнеться День вишиванки на Суспільному Житомирщини з тематичного ранкового шоу, насиченого цікавими відеофактами про вишиванки. До студії запрошені: викладачка Житомирського державного університету імені Івана Франка, засновниця музею старожитностей при університеті Марія Масловська, яка розповість про символічний світ української вишиванки та майстриня Тетяна Карпюк, котра продемонструє сучасну вишивку на прикрасах.