День вишиванки на UA: ЖИТОМИР

День вишиванки на UA: ЖИТОМИР

21 тра. 2020

Міжнародний День вишиванки  команда Житомирської філії Суспільного відзначила одразу кількома проєктами.

Для телеефіру UA: ЖИТОМИР та цифрових платформ мовника підготували відеоролики-розповіді журналісток філії про їхні старовинні родинні та сучасні дизайнерські вишиванки. А про традиції поліської вишивки розповіли відомі майстрині-вишивальниці Житомирщини. Житомирські ролики стали частиною марафону «Код нації: вишиванка об’єднує», ініційованого колегами із Суспільного Буковини.

Історіями своїх вишиванок поділились журналістки:Тетяна Лещенко, Анжеліка Нестерчук та Оксана Кропивницька. Зокрема, у Тетяни та Анжеліки - це вишиванки, які дісталися їм від бабусь, а Оксана розповіла про дизайнерську вишиванку як сучасний, зручний, модний креативний одяг і одночасно як продовження давньої української традиції носіння вишиванок.

«Ми підготували міжпрограмки, в яких розповіли про особливості поліської вишиванки, про історії вишиванок, які є у наших журналістів Суспільного. Також зробили фотосесію у вишиванках, не забувши про карантин»,— розповідає продюсерка Житомирської філії Суспільного Таміла Бутко.

Крім тематичного ранкового шоу і «вишиваних» міжпрограмок, Суспільний мовник Житомирщини два дні дивує містян колоритним світловим шоу на будівлі філії у центрі Житомира.

«Напередодні Дня вишиванки два дні поспіль для житомирян ми влаштували світлове шоу на будівлі телецентру. Багато хто з перехожих фотографувався на фоні будівлі, а транспорт сповільнював свій рух», — говорить менеджер філії Артур Самарцев.

«Щоб світлове шоу до Дня вишиванки побачили якомога більше жителів області, ми зробили ролик-анонс і транслюємо його на телеканалі UA: ЖИТОМИР»,— додає Таміла Бутко.