UA: ЖИТОМИР взяв участь у спільному проєкті Суспільного до Дня захисту дітей

UA: ЖИТОМИР взяв участь у спільному проєкті Суспільного до Дня захисту дітей

1 чер. 2020

До Дня захисту дітей команда регіонального мовлення Суспільного підготувала спецпроєкт «Через карантин», у якому діти й підлітки розповідають про нові вміння, які опанували під час карантину. 20 коротких відео транслюватимуть в ефірі та на сторінках у соцмережах регіональних філій Суспільного 30 травня — 2 червня.

Житомирська філія Суспільного долучилася до проєкту «Через карантин», підготувавши дві відеорозповіді.

«Героїнями наших сюжетів стали дві дівчинки, житомирянки, які під час карантину освоїли нові види діяльності. Кардинально різні за складністю вправи стали для кожної з дівчат своєрідним досягненням в їхньому житті. Хтось освоїв монтаж відео на гаджеті, а хтось просто вчився елементарним речам у побуті. Ці навички в майбутньому мають допомогти дівчаткам відчувати себе впевненіше»,— говорить продюсерка UA: ЖИТОМИР Таміла Бутко.

Марія Дем’янець, 10 років, учениця 2-го класу житомирської спецшколи-інтернату №2. Під час карантину вона разом із мамою вчилася бути більш самостійною, себе обслуговувати: прибирати в квартирі, смажити омлет та яєчню, готувати тістечка, садити на городі цибулю та редьку.

Дарина Полторакіна, 11 років, п’ятикласниця, житомирянка. Під час карантину здійснила свою мрію – навчилася монтувати відеоролики на телефоні. Мріє стати блогеркою, мандрувати та розповідати про далекі країни.

У зйомках узяли участь команди UA: БУКОВИНА, UA: ВОЛИНЬ, UA: ДОНБАС, UA: КАРПАТИ, UA: МИКОЛАЇВ, UA: ЖИТОМИР, UA: ПОДІЛЛЯ, UA: СУМИ та UA: ЧЕРКАСИ. Регіональні філії зняли 17 історій, а ще три — у Києві.

«Цей спецпроєкт розпочався зі спостережень за оригінальними ідеями дітей під час карантину. Я дізналася, що донька знайомих виграла «пітчинг» і вони купили собаку на карантині. Потім як юна художниця з Ужгорода, яка під час карантину навчалася в Італії, намалювала й продала на аукціоні картину, а гроші віддала лікарям, які борються з епідемією. 

Ми з командою вирішили розповісти ці натхненні історії. Над проєктом працювали журналістка Ольга Кутишенко, менеджерки регіонального мовлення Олеся Вакуленко й Ірина Цибух, виконавча продюсерка Марія Заіченко та команди з дев’яти філій Суспільного», — розповіла керівниця проєкту режисерка Катерина Жуліна.

Читайте також: Командна робота всіх регіонів — філії Суспільного в умовах карантину працюють як єдина міжрегіональна платформа

«Ми хотіли підтримати ініціативи дітей, що в умовах карантину навчаються нового. Оптимізм і віра у власні сили допоможуть пережити складні часи, і хто знає, може, саме завдяки цьому досвідові винайдуть вакцину, що колись урятує людство», — прокоментувала виконавча продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Заіченко.

Нагадаємо, розпочала роботу Дитяча академія суспільного мовлення — PMA Juniors для дітей та підлітків 12–14 років, яких цікавить тема медіа.