#ВІЛЬНІ — міжрегіональний спецпроєкт Суспільного до Дня Незалежності

#ВІЛЬНІ — міжрегіональний спецпроєкт Суспільного до Дня Незалежності

14 сер. 2020

До Дня Незалежності України команда Волинської філії Суспільного підготувала спецпроєкт #ВІЛЬНІ.

Це серія з десяти розповідей про людей, які творять новітню історію країни, розбудовують її. При цьому розвиваються, отримують задоволення від життя. Всі ці люди дуже різні, але об‘єднує їх те, що усі вони прагнуть почуватися вільними у вільній країні. Для них це і є показником Незалежності. 

До участі у проєкті долучились регіональні суспільні мовники: UA: ДОНБАС, UA: ПОДІЛЛЯ, UA: ЖИТОМИР, UA: ХЕРСОН,UA: ЧЕРКАСИ, UA: РІВНЕ, UA: ТЕРНОПІЛЬ, UA: МИКОЛАЇВ, UA: БУКОВИНА.

Відеорозповіді отримають всі філії Суспільного для трансляції в ефірах та на діджитал-платформах мовників 24 серпня.

«Ми, разом з регіональними філіями, зібрали ці історії з усієї України. Запевняю, ці 50 секунд кожної розповіді торкнуться різноманітних емоцій глядачів. Усі історії справді круті і унікальні. Історії про успіх, біль, дискримінацію і перемогу. Але ці люди не зневірились і таки знайшли свободу та легкість у країні, де стикалися з глузуванням, утисками, проблемами і стереотипами. Тому вільним бути можна і ці люди з різних куточків країни цьому доказ»,— розповідає лінійний продюсер UA: ВОЛИНЬ Влад Зінкевич.

Над проєктом працювали: лінійний продюсер UA: ВОЛИНЬ Влад Зінкевич, режисерки Іванна Іванюк, Анжела Шабала та фахівці регіональних філій.

Героями однієї з волинських телерозповідей стала ЛГБТ пара, яка поділяться, чи справді у вільній країні можна вільно любити. Друга історія — про художницю Марічку Островську, відому своїми роботами з еротичними сюжетами, зокрема серією розмальовок #БЕЗГРІШНІ.

Суспільний мовник Житомирщини у проєкті #ВІЛЬНІ розповість про Костянтина Мілька. Чоловік впевнений, що в своїй країні може займатися будь-якою справою, головне робити це професійно та якісно. Працювати почав з восьмого класу. Опанував три професії: актор театру ляльок, тренер з бодібілдингу і кондитер. Тривалий час був стриптизером. Вважає, що непрестижних професій не існує. Його гасло: якщо хтось зміг це зробити, то і я зроблю!

Команда Суспільного Рівненщини розкаже про ентузіаста зі збереження культурної та історичної спадщини Юрія Ойцюся, який досліджує прадавню історію Рівненщини. Завдяки Юрію та його друзям своєрідною родзинкою у Рівному став музей під відкритим небом «Городище Оствиця». Юрій творить та надихає на вивчення історії рідного краю. Він відкриває нові туристичні маршрути та залучає рівнян до активного відпочинку.

Юрій Ойцюсь

Героїнею відео від UA: ЧЕРКАСИ стала тату-майстер Олена Ноздратенко. За освітою — графічна дизайнерка. Навчалась в Черкаському державному технологічному університеті,  три роки жила у Сполучених Штатах. Згодом вирішила повернутись в Україну і тут займатись улюбленою справою, розвивати її. У Черкасах Олена зустріла своє кохання, хлопець — майстер з пірсингу. Обоє мають яскравий зовнішній вигляд, виділяються з натовпу. Дівчина щаслива, що може бути вільною у вільній країні.

 

Олена Ноздратенко

«Ми з колегами вирішили запросити до участі у спецпроєкті тернопільський гурт «Фіра», адже вони ті, хто асоціюється зі свободою, творчістю, вільною думкою та постійним експериментами. Музиканти долучалися до соціальних проєктів, підтримували своєю музикою українських військових, постійно експериментують з українською піснею, надають їй сучасного звучання. Фронтмен гурту Сергій Степанів розповів, що вони не йдуть на компроміси і за жодних обставин не виконують пісні російською, цих принципів дотримувалися ще до 2014 року», — розповідає про участь Тернопільської філії Суспільного продюсерка Зоряна Биндас.

Гурт «Фіра»

Суспільне Поділля розповіло історію Валентина Соколовського, який живе з діагнозом  ДЦП. Завдяки своїй цілеспрямованості, хлопець став успішним у навчанні і завжди намагається досягати мети.

«Це історія про людину, яка вільна від умовностей. Про того, хто вільний створити себе долаючи  об’єктивні перешкоди. Хлопець з такою силою волі і вимогливістю до себе прагне, щоб наша держава була розвиненою. Такі проєкти — це неймовірна мотивація, адже це історії людей, які попри все йдуть до своєї мети», — прокоментувала продюсерка UA: ПОДІЛЛЯ Любов Тімкова.

Щирими, відвертими і надихаючими будуть і інші історії, представлені регіональними філіями Суспільного.   

Історії від регіональни філій покажуть у «Ранку на Суспільному». Дивіться ранкове шоу щобудня з 6:30 до 9:00 на регіональних телеканалах Суспільного, а найцікавіші розмови й рубрики — на ютуб-каналі