«Виборчий округ. Місцеві» — UA: ЖИТОМИР запрошує кандидатів на дискусію в прямому ефірі

«Виборчий округ. Місцеві» — UA: ЖИТОМИР запрошує кандидатів на дискусію в прямому ефірі

1 жов. 2020

6 жовтня в теле- й радіоефірах Житомирської філії Суспільного стартує токшоу «Виборчий округ. Місцеві». До дискусії в прямому ефірі філії Суспільного запрошують кандидатів на пости міських голів і депутатів місцевого самоврядування.

Читайте також: Суспільне пояснює, як не помилитися з бюлетенями на виборах

Публічні співбесіди з кандидатами дивіться на UA: ЖИТОМИР в будні о 19:15 після підсумкового випуску новин, а також — у повторі о 12:10 у радіоверсії на хвилях UA: Українське радіо «Житомирська хвиля».

«Умовно проведення проєкту «Виборчий округ.Місцеві» ми поділяємо на два етапи. Перший – це спілкування з кандидатами на посаду міського голови обласного центру. І другий – запрошення до студії кандидатів в депутати Житомирської міської ради, які йдуть за партійними списками. Очікуємо по три-чотири гостя в одній програмі. Спеціально для кандидатів готуємо запитання від жителів Житомира та від експертів громадських організацій «Опора», «Чесно» та «Комітет виборців України». Над цим завданням працюємо разом з нашими кореспондентами новин», —  каже продюсерка Житомирської філії Суспільного Таміла Бутко.

Спілкуватися із кандидатами будуть ведучі програми «Сьогодні.Головне» Костянтин Кас’ян та Олена Ваховська. Також в команді проєкту працюють відеограф Олександр Голобородько та фахівчиня Таміла Нестерук.

Олена Ваховська

«Ми як Суспільне маємо давати людям можливість більше дізнатися про претендентів на посаду міського голови Житомира, від яких залежатиме, яким буде обласний центр в найближчі роки. Можливо хтось із житомирян ще не знає прізвищ кандидатів, або ж не визначився, за кого голосувати. А після того, як побачать в нашій програмі їхні виступи, почують відповіді і бачення подальшого розвитку Житомира, їм буде легше визначитися зі своїм правильним вибором», — говорить керівник творчої групи «Тема дня» Костянтин Кас’ян.

Костянтин Кас’ян

Журналісти Суспільного допомагатимуть виборцям розібратися з програмами кандидатів і перевірятимуть учасників перегонів на знання місцевих проблем та розуміння повноважень місцевого самоврядування.

Загалом на посаду міського голови Житомира є 13 претендентів і 16 кандидатів від партій -  в депутати Житомирської міської ради.

«Наша місія особливо цінна в період виборів, коли з екранів валяться джинса й замовні маніпулятивні матеріали. На Суспільному ми гарантуємо незаангажованість, наші журналісти не виконують нічиїх замовлень і не погоджують запитань. Це може комусь не подобатися, але лише в нас — рівні умови для всіх кандидатів. Суспільне — це єдиний незалежний мовник, що керується інтересами наших глядачів і слухачів», — зазначив член правління UA: Суспільне мовлення, відповідальний за адміністративно-господарський напрям та регіональний розвиток, Микола Чернотицький.

У межах «Виборчого округу. Місцеві» ведучі озвучать коротку довідку про учасників перегонів та поставлять запитання від редакторської групи й місцевих мешканців, дізнаються плани кандидатів щодо найбільших викликів регіону. Також кожен учасник матиме одну хвилину на самопрезентацію.

Читайте також: «Сьогодні. Головне» — новини й аналітика подій у регіонах щовечора на UA: ЖИТОМИР

«Місцеві вибори — це про масштаби країни й локальний вплив. Оскільки явка на місцеві вибори зазвичай нижча, то одне з наших завдань — донести їхню важливість в умовах децентралізації. Саме тому Cуспільний мовник так багато уваги приділятиме місцевим виборам на всіх своїх платформах. Для нас також буде викликом висвітлення власне дня виборів в умовах погіршення епідеміологічної ситуації, тому ми вибудовуємо наші виробничі процеси так, аби всі філії мали змогу здійснювати свою роботу безпечно та якісно», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Нагадаємо, «Виборчий округ» — суспільно-політичний проєкт регіонального мовлення Суспільного, що має на меті налагодити якісний діалог між владою та виборцями, а також надати аналіз професійної діяльності осіб на виборних посадах. Завдяки незаангажованому майданчику Суспільного мовника виборці матимуть змогу розібратися з програмами кандидатів і зробити виважений самостійний вибір.

Проєкт «Виборчий округ» регіональних філій має вже три сезони: уперше на ефіри Суспільного запрошували народних депутатів-списочників восени 2018 року, кандидатів у народні депутати за одномандатними виборчими округами (мажоритарників) у липні 2019 року перед позачерговими парламентськими виборами, у сезоні листопада 2019 року аналізували роботу новообраних депутатів Верховної Ради за сто днів після виборів.