«Щоб наших доходів вистачало на наші потреби» - #Звіти_наживо – бюджет на UA: ЖИТОМИР

«Щоб наших доходів вистачало на наші потреби» - #Звіти_наживо – бюджет на UA: ЖИТОМИР

26 лис. 2018

23 листопада у прямому ефірі телеканалу UA: ЖИТОМИР та «Українського радіо Житомирська хвиля» відбувся дев’ятий випуск #Звіти_наживо.

Звітувала директорка департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради Діна Прохорчук.

Головними темами обговорення стали:

- основні видатки  міського бюджету 2018 року;

- механізми наповнення бюджету у тому числі за рахунок податків із фізичних осіб;

- особливості формування статей видатків

Як зазначила Діна Прохорчук: "Завдання департаменту та міської ради - спільно спрацювати так, щоб наших доходів вистачало на наші потреби".

Активними цього разу були користувачі Facebook і ставили чимало запитань.

Зокрема, на запитання  Василя Хомюка: «Скільки збиткових комунальних підприємств і установ у міській раді та яка сума дотацій виділялася на їх утримання та функціонування з міського бюджету. Якщо вистачить часу можна конкретно по кожному?», чиновниця відповіла: "Це  такі три комунальні підприємства: "Житомирволоканал", "Житомиртеплокомуненерго", "Житомирське Тролейбусно-трамвайне управління" , які отримують значні дотації із міського бюджету. Разом з тим, усі ці три підприємства надають соціально важливі послуги". Конкретні суми дотацій на кожне підприємство  Діна Прохорчук не озвучила.

Щодо наповнення дохідної частини бюджету, директорка департаменту бюджету та фінансів, вважає пріоритетним – легальне працевлаштування:

"Департамент постійно проводить інспекційно-роз’яснювальну роботу із роботодавцями: ми йдемо до них і повідомляємо, що вони зобов’язані працевлаштовувати на роботу усіх своїх нелегальних працівників. Міська рада жодним чином не сприяє, щоб накладалися штрафні санкції. Наша мета - легальна заробітна плата і легальна сплата податків".

Команда UA: СУСПІЛЬНЕ МОВЛЕННЯ та Громадський рух ЧЕСНО продовжують всеукраїнський проект #Звіти_наживо, покликаний змінити застарілий формат звітування посадовців на інтерактивне інтерв’ю у прямому ефірі регіональних філій НСТУ.

Наступні #Звіти_наживо стосуватимуться таких тем:

Грудень — звіти мерів обласних центрів за 2018 рік.