Кращих освітян-істориків розпочали визначати у Житомирі

17:16, 27 лис. 2019
 
Кращих освітян-істориків розпочали визначати у Житомирі

У школі №7 Житомира 27 і 28 листопада розпочався зональний етап конкурсу «Вчитель року-2020» серед освітян-істориків. За звання кращого змагатимуться троє вчителів з історії.

 Учасник конкурсу – вчитель історії міської школи №12 Олександр Голяченко розповів, що прийшов на конкурс із темою: "Національно-визвольна війна Богдана Хмельницького". "Цією темою я зацікавився в університеті. Вивчав історичні літописи тієї доби, праці дослідників. Хотів більше дізнатися про постать Богдана Хмельницького і того періоду, його роль в становленні та розвитку української державності. Сьогодні для мене, як шкільного вчителя-історика, важливо, щоб мої учні вчилися міркувати, проводити паралелі між минулим і сучасним, робили висновки", - сказав Олександр Голяченко,

Інша учасниця конкурсу – вчителька історії школи №25 Наталія Вознюк розповіла, що в конкурсі "Вчитель року" участь бере вперше. Її тема: "Організація співпраці учня та вчителя". Розповідає, що прийшла на конкурс, аби випробувати себе та набратися досвіду від колег. За її словами, для неї важливо йти в ногу з учнями, викладати предмет так, щоб було і цікаво, і сучасно .

Вчителька історії ліцею №2 Ірина Власенко розповіла, що її темою участі в конкурсі є "Формування історичної свідомості на уроках історії. "Вибір теми пов’язаний із подіями на сході держави. Впевнена, що вона актуальна. Багато родичів, знайомих моїх учнів воюють на Донбасі", - сказала Ірина Васенко.

Представниця міського департаменту освіти Марія Талько: "Цього року конкурс "Вчитель року-2020" проводиться у п’яти номінаціях: початкові класи, історія, хімія, зарубіжна література та образотворче мистецтво. Кожна номінація має свої випробування. Спільним випробуванням є тести, де пропонується питання, що стосуються фахових знань, методики, психології. Обов’язковим є проведення уроку у всіх номінаціях, Далі всі конкурсні випробування відрізняються своєю особливістю і специфікою викладання. Що стосується історії, то тут, пропонується методичний експромт, методична робота, а також пропонується підійти до предмету історії як багатогранного і багатоструктурного предмету і пов’язати це із сьогоденням.

Переможців конкурсу оголосять у суботу, 30-го листопада