У Житомирі розпочався Всеукраїнський чемпіонат з гирьового спорту

18:59, 27 лис. 2019
 
У Житомирі розпочався Всеукраїнський чемпіонат з гирьового спорту

Нагороди першості виборюватимуть майже 100 атлетів, серед яких 20 жінок. Триватимуть змагання два дні.

Учасник змагань Юрій Орлов розповідає, що не вперше приїжджає на такі турніри до Житомира.

Чоловік каже, що є неодноразовим чемпіоном світу та інших змагань.

Інший учасник змагань Олександр Бугай розповів, що готується до запеклої і впертої боротьби.

Восьмиразовий чемпіон світу Василь Пронтенко, який виступає за команду Житомирського інституту імені Сергія Корольова, сказав, що у вправі з поштовху підняв гирі 137 разів.

"Кращий результат у мене 150, а сьогодні 137. Підготовлений відсотків на 80. Молодь дихає у спину, але я не здаюся. Ще ривок попереду, побачимо не здаємося", - розповів Василь Пронтенко.

Суть вправи полягає в тому, що за відведені 10 хвилин спортсмен повинен підняти одночасно дві гирі вагою по 24 кілограми кожна найбільшу кількість разів. Володимир Андрійчук з Львівської академії сухопутних військ підняв гирі 153 рази. "В середньому 150-160 - мій результат. У першій вправі я здобув перемогу і в ривку почуваюся добре", - розповідає Володимир Андрійчук.

За словами співорганізатора змагань Костянтина Поронтенка, метою турніру є відібрати кращих спортсменів з числа курсантів військових закладів вищої освіти для формування збірної Збройних Сил України, щоб вони взяли участь у міжнародних змаганнях з гирьового спорту, який відбудеться у Литві