Житомирянка Юлія Глущенко виборола ІІ місце у Всеукраїнському радіодиктанті

19:02, 27 лис. 2019
 
Житомирянка Юлія Глущенко виборола ІІ місце у Всеукраїнському радіодиктанті

Житомирянка Юлія Глущенко та ще 32 іспитники посіли ІІ місце у цьогорічному Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності.

Дівчина зробила єдину помилку – написала слово "цифра" в лапках.

Юлія навчається у Житомирській міській школі №21 у 8-му класі. Розповідає, що радіодиктант національної єдності писала вперше.

"Коли вчителька нам про це сказала, я не дуже хотіла іти. Але потім подумала, чому б не піти та не спробувати власні сили. Тому пішла. Писали багато учнів із нашої школи", - розповідає школярка.

Каже, що встигала писати за Олександром Авраменком, і що навіть залишалися хвилини, щоб повторити слово, яке він диктував, подумати.

"Я не дуже поспішала і, можливо, це вплинуло на результат. Я не знала, що там саме буде, і тому не готувалася. Те, що знала, те й писала. Були деякі орфограми трохи важкі, але, в принципі, я справилась", - розповідає Юлія.

Дівчина також розказала, що їй спочатку зателефонувала мама, а згодом – вчителька і розповіли про її перемогу. Вона почувалася щасливою, бо не очікувала такого результату. "Мої однокласники мене обіймали, вітали, і це було дуже приємно. Я не вважаю, що я великий знавець української мови, але, спробувавши власні сили, впевнилася, що багато чого знаю і можу. Було приємно, що цей радіодиктант об’єднав всіх нас українців. Навіть тих, які зараз за межами країни. І тому мені стало радісно на душі, що це пишуть всі, і ми – українці", - резюмувала школярка