Дівчині із інвалідністю малювання змінило життя

18:32, 29 лис. 2019
 
Дівчині із інвалідністю малювання змінило життя
Карина Парій із Пряжева Житомирського району має інвалідність із народження. Дівчина займається у Житомирській школі мистецтв. Образотворче мистецтво називає власним покликанням. За два останні роки вона намалювала 50 картин.
"Кариночка лівою рукою їсть, одягається, працює, малює. Все вона робить лівою", - розповідає мама Карини Жанна.
про історію власного життя Каріна розповідає так: "Це я з народження така - у мене паралізована права рука. ДЦП. Була пологова травма. Малюю з першого класу, але спочатку ходила на плавання, потім та танці. З плаванням не склалося, бо була травма ніг. Танцювати не змогла, бо паморочилося в голові. Згодом мама запропонувала піти до художньої школи. Це мені допомогло в житті. Ми спробували, показали малюнки директорці школи. Їй сподобалоися мої картини. І тепер я займаються в "LeGrand decor".
Спеціалістка Житомирської школи мистецтв Ірина Гуленко: "Коли Кариночка влилася в наш колектив, діти займалися два роки. Вона практично за рік зробила великий стрибок. І сьогодні вона працює на професійному рівні. В цьому і унікальність Карини в її великому бажанні, в її працездатності. Лівою рукою вона малює так, що ніхто не скаже, що вона має якусь ваду. Дівчина малює на рівні і навіть перевищила тих дітей які набагато раніше почали малювати".
Карина Парій: "Моя перша картина "Осінь". Я її намалювала олією, хоча тоді я не володіла цією технікою. Мені дуже сподобалося ця техніка. В мене 50 картин виконано в цій техніці. Інші мої роботи я писала вугіллям, гуашшю, аквареллю, але в пріоритеті – олією. Складно поки намалювати портрет, тому що тут треба передати настрій через очі…До кожної картини я ставлюся з душею. Це диво, коли я починаю працю над картиною, мені здається , що нічого не вийде, але – це диво – виходить! Для того, щоб намалювати будь-яку картину, треба перш за все бажання, любов, підтримка близьких"
За словами мами Каріни, відколи її донька малює, вона стала позивніше ставитися до життя, у неї стало більше друзів.
Карина Парій:"Я мрію стати відомою художницею. Мрію про власну персональну виставку і розвиватися даліі".