«Незалежність єднає» — дивіться святковий концерт на телеканалі UA: ЖИТОМИР

«Незалежність єднає» — дивіться святковий концерт на телеканалі UA: ЖИТОМИР

19 сер. 2021

24 серпня о 16:00 (з повтором о 20:30) в ефірі телеканалу UA: ЖИТОМИР та усіх регіональних філій Суспільного дивіться святковий концерт «Незалежність єднає». До виробництва проєкту долучилися всі регіональні команди Суспільного. Вони знайшли унікальні місцеві гурти, які грають авторську музику. 

Читайте також: 14 історій ровесників Незалежності, які змушені відстоювати її на війні — спецпроєкт «Обличчя Незалежності»

«Коли у нас з’явилась ідея об’єднати всі регіони в одному святковому концерті, ми навіть не уявляли, наскільки гарний результат отримаємо. Різноманіття музичних гуртів, стилів та жанрів на абсолютно унікальних місцевих локаціях зробило цей проєкт цікавим та розважальним одночасно. Дуже рекомендую дивитись, слухати і розповідати іншим», — каже генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Для проєкту зняли 23 кліпи сучасних українських виконавців. Це і народна пісня, і рок, і кантрі. Кожен регіон вкладав у відео символи любові, боротьби та розвитку України. 

Обрані музичні гурти та виконавці неодноразово перемагали на конкурсах та фестивалях, багато з них часто відвідують з концертами передову або долучаються до волонтерських місій.

Суспільний мовник Житомирщини відзняв кліп на українську народну пісню «Вербовая дощечка» у виконанні житомирської співачки Світлани Ніканорової та гурту «ВулБа». Оранжування — гурту «ВулБа» (вуличні барабанщики).

«Світлана Ніканорова  — талановита співачка та акторка, майстерно грає на бандурі. Має проукраїнську громадянську позицію. Волонтерка, яка допомагає нашим солдатам на сході країни. Дала більше 1000 концертів на передовій. Своєю творчістю Світлана популяризує українську народну пісню, яку разом з місцевим гуртом "ВулБа" подає у сучасному аранжуванні», — розповідає продюсер Житомирської філії Суспільного Костянтин Кас’ян.

Над проєктом працював продюсер Суспільного у Житомирі Костянтин Кас’ян та відеограф філії — Олександр Голобородько.

«Знімати такі проєкти завжди цікаво. Нові знайомства з творчими людьми дають енергію та запал для подальшої роботи. Різні локації для зйомок роблять відео насиченішим та не одноманітним. Але потрібно оперативно працювати, щоб умови, які нам дає природа, не встигли змінитися», — ділиться Олександр Голобородько.

Для зйомок обирали саме ті локації, які викликають асоціації з містом Житомир. Підвісний пішохідний міст у парку імені Юрія Гагаріна, — другий за висотою пішохідний міст в Україні. Майдан Корольова — це центр міста. Поруч — адміністртивні будівлі і пішохідна вулиця Михайлівська.  Остання локація — скеляста «Голова Чацького». Це місце називається так тому що вершина скелі, оповита легендами, має вигляд людської голови. 

«Круто, що є такі проєкти на Суспільному, які допомагають розповсюджувати нашу автентичну культуру через українську пісню. Класно, що такі проєкти будуть транслюватися на телебачені та розповсюджуватися інтернетом. Це дає можливість поширювати українську культуру на більшу аудиторію», — говорить співачка Світлана Ніканорова.

Детальніше про кліпи, які ввійшли у концерт «Незалежність єднає», читайте на сайтах регіональних філій Суспільного: Буковина, Вінниця, Волинь, Дніпро, Донбас, Житомир, Чернігів, Закарпаття, Запоріжжя, Карпати, Кропивницький, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Харків, Херсон, Поділля, Черкаси.

Телеканал UA: ЖИТОМИР, Українське радіо «Житомирська хвиля» разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Оперативні новини Житомирщини шукайте на діджитал-платформах: