«Житомиряни» — новий подкаст від команди Суспільного

«Житомиряни» — новий подкаст від команди Суспільного

1 вер. 2021

Команда Суспільного Житомир стартувала із подкастом «Житомиряни», який розповість слухачам цікаві факти про відомих людей міста.

«Іменами цих людей у Житомирі названі вулиці, школи та навіть фестивалі. Їм ставлять пам’ятники, але чи пам’ятаємо ми, хто вони такі? У кожному епізоді ми разом з вами будемо відкривати для себе життя цих людей. Їхні особисті історії дуже різні, але вони об’єднані нашим містом, бо вони – житомиряни», — йдеться в описі до подкасту.

«Хочемо розповісти житомирянам про особливих житомирян, які жили або народилися в нашому місті. Серед них були науковці, діячі культури, політики, борці за незалежність України. Наприклад, перший наш подкаст про Олега Ольжича. Це археолог зі світовим іменем, прекрасний поет та людина, яка загинула в нелюдських муках, виборюючи українську незалежність. Про таких людей фільми можна знімати, а не лише подкасти записувати. Проте найцікавіше те, що в нашому місті на честь цих людей названі вулиці, навчальні заклади, їм встановлені пам’ятники, але, на мою думку, житомиряни про них знають замало. Хочемо, щоб про них знали більше», — розповів автор подкасту Леонід Мацієвський.

Слухати подкаст «Житомиряни» можна на платформах: 

Нагадаємо, телеканал UA: ЖИТОМИР, Українське радіо «Житомирська хвиля» разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь,  Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні —  Суспільне мовлення.

Оперативні новини Житомирщини шукайте на діджитал-платформах: