Регіональні проєкти — на новому ютуб-каналі «Суспільне Країна»

Регіональні проєкти — на новому ютуб-каналі «Суспільне Країна»

1 жов. 2021

Суспільне об’єднує регіональні проєкти про культурне, релігійне, національне розмаїття усіх куточків України на одному ютуб-каналі «Суспільне Країна».

Читайте також: «Створюй із Суспільним» — це про взаємну повагу, — відгуки переможців конкурсу про співпрацю з мовником

1 жовтня відбувся запуск ютуб-каналу, де вже можна переглянути першу серію другого сезону проєкту про представників та представниць національних спільнот «Відтінки України». Серія присвячена 84-річній Софії Ялпачик, яка є однією з останніх неасимільованих караїмок в Україні.

Також дивіться на ютуб-каналі:

  • сюжети та інтерв’ю з гостями програми міжрегіонального токшоу «Ранок на Суспільному», яке розповідає, чим живе країна;
  • спецпроєкти, що розповідають про яскраві історії, унікальні місця, важливі події не лише мешканцям конкретних регіонів, а й усім українцям.

Разом з новими відео «Суспільне Країна» розміщує на головній сторінці інші проєкти компанії, переважно вироблені регіональними продакшенами, які працюють на замовлення Суспільного. Серед українських медіа це унікальний приклад інтеграції всередині ютуб-мережі.

«Ми створюємо новий регіональний ютуб-канал “Суспільне Країна” для того, щоб об’єднати всі куточки України. Щоб кожен міг швидко і зручно дізнаватися, що відбувається по всій країні — в інших місцях, містах, регіонах, націях, культурах, які живуть і розвиваються в одній для всіх Україні», — зазначає Павло Коробчук, директор департаменту цифрового контенту і соцмереж Суспільного.

На ютуб-каналі «Суспільне Країна» представлені ролики, створені локальними продакшенами, творчі проєкти яких відібрали на відкритому конкурсі телепроєктів «Створюй із Суспільним» для трансляції на регіональних телеканалах Суспільного. Минулого року на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним» відібрали 68 проєктів: 29 телеглядачі Суспільного побачать до кінця року. Ще 39 проєктів команда Суспільного відібрала у довгий список. 

Цього року програма «Створюй із Суспільним» розрахована на проєкти загальною вартістю реалізації від 50 000 до 1 000 000 грн на один проєкт. Виробництво проєктів здійснять у 2022 році.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.