Дитяче Євробачення-2021: як проходитиме фінал Нацвідбору в Україні

Дитяче Євробачення-2021: як проходитиме фінал Нацвідбору в Україні

18 жов. 2021

Фінал Національного відбору на Дитячий пісенний конкурс Євробачення відбудеться з використанням відеозаписів виконання учасниками однієї пісні наживо.

Через стрімке погіршення епідеміологічної ситуації в Україні Суспільний мовник змінив формат проведення фіналу Нацвідбору Дитячого Євробачення-2021, щоб не наражати на небезпеку дітей-учасників та їхніх батьків. Відповідне рішення ухвалили 13 жовтня на позачерговому офіційному засіданні правління Суспільного мовника. 

Читайте також: Суспільне оголосило 12 фіналістів Нацвідбору на Дитяче Євробачення-2021

Фінал відбудеться у форматі прямого ефіру з використанням відеозаписів виконання учасниками наживо однієї своєї оригінальної пісні або пісні, наданої Суспільним для тих, хто на першому етапі відбору не виконував оригінальної пісні. Нагадаємо, Суспільне надасть цим виконавцям пісню «Save this world», з якою Марина Круть виграла мистецький конкурс.

Суспільний мовник здійснить відеозапис виступів учасників в однакових для всіх фіналістів умовах. Графік буде складено таким чином, щоб мінімізувати контакти і забезпечити максимально безпечні для здоров’я кожного учасника умови.

Переможця нацвідбору Дитячого Євробачення-2021 визначать за результатами голосування журі та онлайн голосування глядачів. Для участі в онлайн-голосуванні користувачі мають авторизуватися через свій обліковий запис в соціальних мережах Facebook або Instagram. Онлайн-голосування відкривається після завершення трансляції відеозаписів виступів усіх фіналістів. 

Нагадаємо, суспільний телеканал UA: КУЛЬТУРА транслюватиме фінал Дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2021, який відбудеться 19 грудня у паризькому концерт-холі La Seine Musicale, розташованому на острові Іль-Сеґен посеред річки Сена.