«День Гідності» — команда Суспільного готує міжрегіональний спецефір

«День Гідності» — команда Суспільного готує міжрегіональний спецефір

19 лис. 2021

У неділю, 21 листопада, на регіональних телеканалах Суспільного вийде прямоефірний спецпроєкт «День Гідності», який готують команди мовника у всіх регіонах. Початок — о 16:30.

«Хочеться, щоб спеціальний ефір об’єднав наших глядачів та занурив у мандрівку спогадами учасників Євромайдану. Глядачі побачать 22 включення з головних площ, меморіалів Небесній сотні та інших місць, які назавжди увійшли у історію Революції Гідності у вашому місті. Сподіваюсь, розмаїтий досвід учасників ефіру нагадає нам всім наскільки Революція Гідності стала важливою подією в житті кожного українців», — розповіла головна редакторка спеціального проекту Ірина Цибух.

Читайте також: «Між життям та смертю» — новий документальний проєкт про медиків на Суспільному

Кореспонденти Суспільного включатимуться у прямий ефір з локацій, пов’язаних з Революцією гідності: зі скверів та площ, де розгорталися події у 2013-2014 роках, місць, де стояли блокпости, та храмів, де збирали волонтерську допомогу для учасників Майданів. Ведучим у київській студії спецпроєкту буде Олександр Єльцов, а з Майдану Незалежності в ефір вмикатиметься Світлана Стеценко. Головний режисер проєкту — Сергій Жулін.

Майдан Корольова у Житомирі був центром протесту 2013 та 2014 років. Перші намети, мітинги, сутички з поліцією та штурм обладміністрації перетворили цю площу у символ спротиву та гідності. Сьогодні тут побудували пам’ятник Героям Небесної сотні. Саме на  Майдані Корольова, журналістка Суспільне Житомир Олена Ваховська згадуватиме революційні події із активістом місцевого Євромайдану Дмитром Ткачуком.

«Революція Гідності змінила мільйони людей, і ми сьогодні маємо проаналізувати як. Чи достатні ці зміни для гідного життя? Саме тому варто згадувати початок і тим хто стояв тоді на цьому майдані вперше», — вважає Олена Ваховська.

Телеканал UA: ЖИТОМИР, Українське радіо «Житомирська хвиля» разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь,  Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні —  Суспільне мовлення. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

Оперативні новини Житомирщини читайте на діджитал-платформах: