«Кожен ефір — важливий»: підсумковий випуск програми «Радіодень» на Українському радіо «Житомирська хвиля»

«Кожен ефір — важливий»: підсумковий випуск програми «Радіодень» на Українському радіо «Житомирська хвиля»

29 гру. 2021

31 грудня о 12:10 команда Українського радіо «Житомирська хвиля» підсумує рік. Ведучі проєкту «Радіодень» розкажуть про здобутки та перемоги 2021-го.

«Насправді, у нашій роботі ми не можемо виокремити важливу тему. Усе, що звучить по радіо — варте уваги, просто для кожної теми є своя аудиторія. Ми співпереживаємо, але, водночас, намагаємося об’єктивно висвітлити тему, перевірити усі факти та вислухати усі сторони. Цікаво, коли тема має продовження після обговорення у студії. Часто під час ефіру люди знаходять порозуміння та діють в інтересах розвитку. Вміння вислухати — велике мистецтво. Тому ми раді, що наші ефіри — ефективна форма діалогу», — ділиться редакторка Українського радіо «Житомирська хвиля» Оксана Кропивницька.

Багато тем, які звучали в ефірах — прояв довіри жителів громад, які повідомляють радійників про те, що зараз для них важливо. 

«Неважливих тем немає — є теми, спільні для багатьох регіонів України і є свої, регіональні, які потребують не меншої уваги, всебічного висвітлення, інформаційного роз’яснення та підтримки. Бо від того, як вони будуть вирішуватись, залежить життя людей в місті, громаді», — вважає радіоведуча Наталя Кулініч.

Учасниці згадають важливі і резонансні теми, працюючи над якими радіожурналісти ставали розслідувачами. 

«Локальні регіональні проблеми, часто виникають внаслідок різних економічних та політичних трансформацій. Часто до студії ми запрошуємо юридичних експертів, щоб обговорити зміни у законопроєктах та дати можливість слухачам долучитися до обговорення», — говорить радіоведуча Тетяна Дукач.

Протягом року в ефірах порушували мистецькі теми, розповідали про різноманітні культурні заходи, що відбувалися в області. 

«Приділяли увагу питанням освіти, інклюзії, доступності. А ще не оминали в ефірах і особистісні проблеми, говорили про залежності. Ну і звичайно, йшлося про духовний світ людини, про саморозвиток. Потрібно себе сьогоднішнього порівнювати із собою вчорашнім. Наповнювати кожен свій день сенсом, новими знаннями, враженнями, емоціями», — каже радіожурналістка Оксана Гебрич

Українське радіо — найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо країни із середньодобовим охопленням майже мільйон радіослухачів. На Житомирщині мовить на частотах:

  • Житомир - 103,4 FM;
  • Бердичів - 107,1 FM;
  • Новоград-Волинський - 89,3 FM;
  • Овруч - 104,2 FM;
  • Олевськ - 100,2 FM;
  • Попільня - 89,9 FM.
  • Баранівка - 88,1 FM;
  • Брусилів - 92,1 FM;
  • Вільшанка - 99,1 FM; 
  • Любар - 102,9 FM;
  • Ружин - 96,7 FM.

Інформаційні матеріали шукайте на цифрових платформах мовника:

Телеканал UA: ЖИТОМИР, Українське радіо «Житомирська хвиля» разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь,  Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні —  Суспільне мовлення.