«Стан сховищ та укриттів на Житомирщині»: інформаційний марафон на Суспільному в Житомирі

«Стан сховищ та укриттів на Житомирщині»: інформаційний марафон на Суспільному в Житомирі

7 лют. 2022

9 лютого на Суспільному у Житомирі відбудеться мультиплатформовий інформаційний марафон: «Стан сховищ та укриттів на Житомирщині».

Кореспонденти новин, фахівці діджитал-платформ, радійники і редактори студійних передач досліджують, якою є ситуація зі станом сховищ та укриттів у Житомирі та громадах області, наскільки ці сховища та укриття придатні і готові до використання та що і яким коштом роблять в області, аби привести споруди цивільного захисту до ладу.


9 лютого о 17:20 в ефірі Українського радіо «Житомирська Хвиля» люди, які жили в умовах війни на сході України, поділяться власним досвідом переховування в укриттях та розкажуть про основні труднощі, з якими стикалися під час перебування у сховищах. А керівники громад області розкажуть, наскільки жителі їхніх громад готові до надзвичайних ситуацій в умовах війни. Студійний номер телефону: (0412) 47 22 47. Номер Viber для повідомлень: 066 68 154 88.

9 лютого о 19:00 в інформаційно-аналітичній програмі «Сьогодні. Головне» на телеканалі UA: ЖИТОМИР йтиметься про готовність сховищ та укриттів Житомирщини: стан приміщень, наявність комунікацій, придатність до використання. До ефіру долучаться журналісти Суспільне Донбас, які розкажуть про ситуацію зі сховищами на сході України та про основні проблеми у сфері облаштування споруд цивільного захисту.

«Ми хочемо показати готовність системи до можливих екстрених ситуацій та роз’яснити нашим глядачам хто відповідальний за готовність та доступність найближчого укриття. В рамках ефіру, для порівняння, ми зв’яжемось із Луганською військово-цивільною адміністрацією для того аби вони розповіли про стан справ у їхніх громадах», — говорить ведуча проєкту «Сьогодні. Головне» Олена Ваховська.

Журналісти служби інформації готують репортажі про стан укриттів у Житомирі та Новоград-Волинській територіальній громаді: у житловому секторі та на підприємствах і установах. А також про роботу системи оповіщення в області

Редактори цифрових платформ адаптують матеріали марафону для соцмереж, діджитал сторінок і каналів Суспільне Житомир, а також проводять опитування в соціальних мережах про те, чи знають люди де найближче укриття і як туди потрапити.

Долучитись до інфомарафону можна в ефірі телеканалу UA: ЖИТОМИР, на частотах Українського радіо «Житомирська хвиля», на сайті мовника онлайн, на цифрових платформах:

Телеканал UA: ЖИТОМИР, Українське радіо «Житомирська хвиля» разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь,  Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні —  Суспільне мовлення.