«Військові також допомагають один одному», — адвокат, який служить у ЗСУ, в інтерв’ю Українському Радіо Житомира

«Військові також допомагають один одному», — адвокат, який служить у ЗСУ, в інтерв’ю Українському Радіо Житомира

17 жов. 2022

Військовослужбовець 115 бригади Володимир Сірач до повномасштабного вторгнення займався адвокатською діяльністю. До лав Збройних сил України вступив 25 лютого. Пише вірші про реалії воєнного часу і вважає, що не можна розслаблятися, бо війна все ще поруч із нами. Про це військовий розповів 14 жовтня, у День захисників і захисниць України, в ефірі Українського Радіо Житомира, яке він дав з місця несення служби. З військовим спілкувалась радіожурналістка Оксана Кропивницька.

За словами Володимира, рішення йти на війну для нього не було спонтанним. Внутрішньо був впевнений, що війна буде, бо за відчуттями усе вказувало на те, що наступ Росії — неминучий.

Читайте також: Музикант Ігор Воєвуцький — про творчість і волонтерство в інтерв’ю для Суспільне Житомир

«24 лютого прокинувся, як і тисячі житомирян, від того, що над дахом будівлі пролетіла ракета, пізніше — вибухи, плач дитини. Далі діяв по плану, який був підготовлений мною завчасно: евакуація родини на безпечну територію, повернення додому і менш ніж за добу я записався до лав ЗСУ. Зараз виконую бойові задачі на рівні з військовими. Вважаю, що ті добровольці, які були мобілізовані за покликом серця та внутрішнім обов’язком, викладалися на всі 100 і виконували ті непрості задачі, які ставили в перші місяці війни. Викладалися на повну і навіть більше, ніж від нас очікували», — переконаний Володимир Сірач.


З його слів, житомирянам сьогодні ще не можна розслаблятися, адже війна все ще поруч.

«Війна — вона хоч і далеко, але водночас дуже близько. Може раптово і підло повернутися. Тому потрібно тримати стрій, пам’ятати і донатити на ЗСУ, тому що хлопці цього потребують. Не все може забезпечити держава. Для прикладу, після ізюмської кампанії спільним рішенням нашого відділення ми віддали заволонтерений нам транспортний засіб, на якому ми виконували бойові задачі в березні та квітні, нашим побратимам в 95 бригаду. Нехай рятує їм життя. Ми зараз без "коліс" і збираємо на автомобіль. Можемо почекати певний час, а хлопці на сході України чекати на могли. Як бачите, військові також допомагають один одному», — каже військовий.


У вільний час, Володимир записує відео, в яких римує свої думки і переживання про реалії воєнного часу та життєві цінності.

«У мене в певний час є натхнення і бажання розповісти коротку історію. Мої почуття зможуть зрозуміти ті, хто це чув і бачив, хто це пережив. Якщо ці рядки когось зачіпають, значить приблизно те саме відчували і інші. І це приємно», — ділиться Володимир Сірач.

Українське Радіо — найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо країни із середньодобовим охопленням майже мільйон радіослухачів. На Житомирщині мовить на частотах:

  • Житомир - 103,4 FM;
  • Бердичів - 107,1 FM;
  • Новоград-Волинський - 89,3 FM;
  • Овруч - 104,2 FM;
  • Олевськ - 100,2 FM;
  • Попільня - 89,9 FM.
  • Баранівка - 88,1 FM;
  • Брусилів - 92,1 FM;
  • Вільшанка - 99,1 FM; 
  • Любар - 102,9 FM;
  • Ружин - 96,7 FM.

Українське Радіо Житомир можна слухати онлайн на сайті Житомирської філії Суспільного.

Оперативні інформаційні матеріали про Житомирщину шукайте на цифрових платформах мовника Суспільне Житомир:

Суспільне│Новини 

телеграм-каналі

фейсбук-сторінці 

інстаграм-сторінці 

ютуб-каналі філії 

вайбер-спільноті

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура, всеукраїнські канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. На Житомирщині це телеканал Суспільне Житомир та Українське Радіо Житомир.