Карпатський рок-вар’єте від гурту «КораЛЛі» — вечір п’ятниці на Суспільному

Карпатський рок-вар’єте від гурту «КораЛЛі» — вечір п’ятниці на Суспільному

27 жов. 2022

Цієї п’ятниці, 28 жовтня, о 22:00 дивіться на Суспільне Житомир концерт-квартирник гурту «КораЛЛі». Онлайн-трансляція — на сайті телеканалу.

Гурт «КораЛЛі» (Карпатські Аллігатори) створений у 2006 році. Команда відома своїми рок-експериментами з традиційними карпатськими інструментами: трембітою, сопілкою та дримбою.

«З гуртом “КораЛЛі” ми вже мали успішну співпрацю — знімали відеокліп на пісню «Карпати» на Вовчинецьких горах Івано-Франківська влітку 2021 року для концерту Суспільного “Незалежність єднає”. А роботу над квартирником розпочали у тривожний час — 22 лютого 2022, — згадує продюсерка Суспільне Івано-Франківськ Галина Держипільська. В теплій дружній атмосфері підготували локацію для зйомки (це була одна зі сцен нашого драмтеатру) і запис самого концерту, завдяки професійній роботі знімальної групи та класних музикантів, минув невимушено і драйвово. Cамобутні і ні на кого не схожі — хлопці-музиканти і надихають, і підтримують дух. Все тому, що і у творчості, і у своїй діяльності, і в життєвій позиції вони визначили чіткі орієнтири».

Учасники гурту: 

  • Михайло Адамчак — сопілка, клавіші, вокал;
  • Олег Федик — барабани; 
  • Арсен Токар — гітара, бек-вокал; 
  • Андрій Чепіль — трембіта, бек-вокал; 

Тарас Чепіль — бас-гітара, бек-вокал

Фронтмен гурту Михайло Адамчак — не тільки музикант, а й доброволець батальйону «Госпітальєри». Вже восьмий рік вивозить поранених з лінії вогню.

Читайте також: «Це час зривання масок», — Олег Скрипка в інтерв’ю Суспільне Житомир

«Звичайно, що поєднувати службу та творчість непросто, адже в нас зараз і я, і Андрій Чепіль (трембітар) — на захисті України. Тож дистанційно проблематично робити те, що стосується концертів. Ми не маємо такої можливості. Але можемо продовжувати репетиційний процес, коли кожен з нас приїжджає у відпустку у цивільне життя», — каже Михайло Адамчак 

Михайло наголошує, що культура і творчість на фронті важливі у будь-яких її проявах.

«Творчість — це музика, зокрема сопілка, яка є завжди зі мною чи в бронежилеті, наплічнику, чи в машині. Те, що дозволяє тримати мені власний дух на висоті і так само бойовий дух моїх побратимів і посестр, які поруч. Для когось такою творчістю є окопна скульптура. Ви могли бачити, як на стінках окопів чи прямо на землі вирізблюють певні фігури. А ще дехто малює, дехто пише вірші і декламує», — розповідає музикант.

Читайте також: «Навіть на війні сопілка завжди зі мною» — доброволець Мишко Адамчак про музику на полі бою

За словами музиканта, будь-який прояв творчості є тим, що відрізняє нас від ворога, який не має чіткої мотивації, а має лише ненависть до українців. 

«Для нас важливий момент — це захистити свою землю і, в той же час, ми не забуваємо про творчість. Попри біль, в кожному дні знаходимо якусь життєствердність, певний позитив. Я впевнений, що в сукупності всіх чинників, як-от творчість, наша волелюбність впертість і бажання захистити свою землю, ми неодмінно переможемо у цій війні і нарешті почнемо відбудовувати свою країну», — переконаний Михайло Адамчак.

Концерти-квартирники виходять на регіональних телеканалах Суспільного щоп’ятниці. Керівник проєкту та автор ідеї проєкту — Сергій Жулін. 

 Дивіться у записі квартирники, що вже вийшли: 

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії.

Оперативні інформаційні матеріали про Житомирщину шукайте на цифрових платформах мовника Суспільне Житомир: