Як змінилась українська армія — інтерв’ю офіцера-десантника для Суспільне Житомир

Як змінилась українська армія — інтерв’ю офіцера-десантника для Суспільне Житомир

11 січ. 2023

Борис – військовий однієї з бригад десантно-штурмових військ, у Збройних силах України з 2017 року. Сам з Донеччини, де і зустрів 24 лютого. В інтерв’ю Суспільному офіцер розповів про свій військовий шлях і те, як змінилась українська армія за період війни. А також про плани після Перемоги. З військовим спілкувався журналіст Суспільне Житомир Дмитро Клименко. Такі інтерв’ю виходять на ютубі телеканалу та всеукраїнському проєкті «Суспільне. Спротив».

«Я вступав до військової академії, коли ще стара форма була, старий камуфляж. Якраз у військовій академії зустрів усі ці зміни: новітнє озброєння, новітнє спорядження, новітню тактику. Вже досвід використовувався участі в антитерористичній операції, операції об’єднаних сил, то навчалися вже по-новому. Озброєння дуже змінилось. Через постійні бойові дії багато нашої української зброї втрачено на полі бою. Новітня зброя надходить від наших союзників, від країн, які нам допомагають. Оволодіваємо. Інструктори — навчають, самі вчимося, вичитуємо, і застосовуємо значно ефективніше», — розповідає Борис.

Читайте також: Залишаймося на зв’язку: частоти Українського Радіо та соцмережі Суспільного на Житомирщині

«Двадцять четвертого лютого мабуть кожен українець відчув на своїх домівках, своїх містах, областях, що ворог може прийти і до них, не тільки до Донецької й Луганської області. І допомога армії йде звідусіль, з різних країн, від людей цивільних в містах, усюди. І є навіть приклад: приїхали до Дніпра по волонтерську допомогу, і люди з дітьми з маленькими, як ми тільки розраховуватись на касі, вони: "Ми заплатимо"… Не по собі, але приємно було, що всі люди почали розуміти», — каже військовий.

«Плани на майбутнє незмінні. Як і раніше,  збираюся жити, жити довго, захищати свою країну і відстоювати її. Влітку ось, наприклад, одружився. Хоча це не планувалось, але якось змінилися життєві пріоритети і зрозумів, що треба жити сьогоднішнім днем», — ділиться офіцер.

Читайте також: «Суспільне. Спротив» на ютубі — де дивитись

Оперативні новини від команди Суспільне Житомир — на сайті Суспільне│Новини та у соцмережах:

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

За матеріалами Суспільне Житомир.