«Цими історіями необхідно ділитися»: Суспільне Житомир розповідає про людей на війні

«Цими історіями необхідно ділитися»: Суспільне Житомир розповідає про людей на війні

17 лют. 2023

Напередодні річниці з моменту початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, команда Суспільного у Житомирі започаткувала цикл відеорозповідей про людей, життя і роботу яких змінила війна. Це історії лікарів, поліцейських, рятувальників, комунальників, фоторепортерів та працівників соцслужб.

«Ідея цього проєкту виникла, коли ми з колегами зрозуміли, що хоч за рік великої війни ми й відзняли чимало подібних історій, але насправді їх набагато більше і цими історіями необхідно ділитися з людьми. Вони заслуговують на те, аби прозвучати і бути почутими», — розповіла журналістка Олена Ваховська, яка працює над проєктом.

Перша розповідь про житомирського рятувальника Юрія Кожемякіна. У професії — три роки, на один із яких припало повномасштабне російське вторгнення. Юрій виїжджав на ліквідацію пожеж після обстрілів Житомира армією рф. Про те, як обрав професію рятувальника, що найцінніше в службі і як змінила характер роботи війна Юрій розповів в інтерв’ю кореспондентці Суспільного Олені Ваховській.

Читайте також: Творці фільму «Щедрик проти “русского міра”» розповіли в інтерв’ю Суспільному про історію створення стрічки

Віталій Мильцев — начальник відділу геоінформаційних систем та діагностики мереж КП «Житомирводоканал». Після звільнення Ірпеня разом із колегами їздив відновлювати зруйновані російськими військами мережі. Прокладанням мереж водогону він займається і в Житомирі.

Знімальна група Суспільного виїхала з Віталієм на один із викликів.

Ці дві історії вже можна переглянути на сайті  Суспільне Новини та ютуб-каналі Суспільне Житомир. Загалом планують показати 8 епізодів, по два на тиждень, у телеефірі каналу Суспільне Житомир та на цифрових платформах мовника.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини від команди Суспільне Житомир — на сайті Суспільне│Новини та у соцмережах: