«Кримське питання» на Суспільному: нові вироки та стан здоров’я політв’язнів у Криму

«Кримське питання» на Суспільному: нові вироки та стан здоров’я політв’язнів у Криму

27 тра. 2023

Про політичні репресії радянського режиму і сучасної росії, нові вироки окупаційного режиму та про стан здоров’я кримських політв’язнів — 27 травня о 16:00* дивіться у новому випуску проєкту «Кримське питання» на місцевих каналах Суспільного Мовлення та на платформах Суспільне Крим.

Читайте також: Телепрем’єра в Україні — документальний фільм BBC «Маріуполь: історії мешканців»

З 1920-х років до 1950 року в Україні було репресовано близько мільйона осіб. Масові злочини, які чинить росія зараз, базуються на традиціях репресій колишнього СРСР. Боротьба з «ворогами народу» завжди була певним громовідводом, щоб кремль міг перекласти свої помилки на когось іншого. Дев’ятий рік поспіль у Криму влада рф утримується репресіями. Від початку анексії тільки кримським політв’язням було ухвалено вироків на загальний термін 1300 років, — констатував Українському Радіо співробітник відділу історії державного терору радянської доби Інституту історії України Олег Бажан.

Про злочини радянської влади, політичні репресії сучасної росії, нові вироки та стан здоров’я кримських політв’язнів, які незаконно утримуються у в’язницях — ведуча проєкту Олеся Вакуленко поговорить з гостями «Кримського питання»:

  • Володимир В’ятрович, народний депутат України, голова Українського інституту національної пам’яті (2014–2019 роки); 
  • Євген Ярошенко, аналітик ГО «КримSOS»;  
  • Микола Шиптур, бранець Кремля (2014–2023 роки);
  • Левіза Джелялова, дружина незаконно ув’язненого Нарімана Джелялова.

Дивіться онлайн випуск «Кримського питання» на сайтах місцевих телеканалів Суспільного, у записі — на ютуб-каналі Суспільне Крим. 

«Кримське питання» — проєкт регіональної команди Суспільного Мовлення. Над ним працюють журналісти й редактори Суспільне Крим спільно із Суспільне Львів

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.