«Виборчий округ: Співбесіда» - завершення проекту

«Виборчий округ: Співбесіда» - завершення проекту

19 лип. 2019

З 3 по 19 липня Житомирська регіональна філія Суспільного запрошувала кандидатів у народні депутати на дискусію в прямому ефірі ток-шоу “Виборчий округ: Співбесіда”.

З 76 зареєстрованих кандидатів у народні депутати України у шести виборчих округах Житомирщини, участь у проекті взяли 35, хоча попередньо на запрошення суспільного мовника відразу  відгукнулись більше половини кандидатів у нардепи.

В ефірі телеканалу UA: ЖИТОМИР та на цифрових платформах суспільного мовника за передвиборчий період вийшло 13 випусків передачі “Виборчий округ: Співбесіда”. Лише один з них довелось провести без кандидатів.

Ведучі проекту Сергій Яцик та Назарій Томчук надавали житомирянам вичерпну інформацію про місцевих кандидатів, їхні передвиборчі програми, дізнавались у учасників перегонів, як вони бачать вирішення болючих проблем регіону, аби виборці могли зробити виважений самостійний вибір.

На учасників очікували: бліц-опитування, запитання від виборців, запитання щодо передвиборчої програми та з топ проблем регіону. Крім того, кандидати у нардепи мали можливість поставити запитання один одному.

«Мета проекту  - налагодити зв’язок між кандидатами та виборцями. Ми не хотіли робити справжнє шоу, на якому кандидати змогли б посваритися і «вистрілити» на тому чи іншому фоні, ми хотіли шо б, в першу чергу, були почуті люди. Говорили про проблеми регіону, про програми кандидатів, та відповідали на питання виборців. Головне   - висвітлити проблеми людей і дати кандидатам можливість довести свою спроможність вирішити ці проблеми. Нажаль, на цей експеримент пішли далеко не всі кандидати. Відмовилися майже половина. Причини різні: зустрічі з виборцями (хоча глядач це теж виборець), відсутність вільного часу, «не цікавий» формат. Дякую всім хто плідно виконував свою роботу, кандидатам які прийшли, глядачам які задавали свої запитання і були з нами в цей час», - зазначає продюсер UA: ЖИТОМИР Олексій Гайдучик.

У кожному випуску ток-шоу “Виборчий округ: Співбесіда” відбулась дискусія з кандидатами в народні депутати України відповідного округу щодо їхньої мотивації, передвиборчої програми, компетентності та обізнаності з викликами регіону.

Відео всіх випусків проекту – за посиланням  https://zt.suspilne.media/programs/237