В ефірі UA: ЖИТОМИР – Фестиваль українського духу «Бандерштат»

В ефірі UA: ЖИТОМИР – Фестиваль українського духу «Бандерштат»

2 сер. 2019

  3 та 4 серпня з 19:30 до 23:00 - в ефірі телеканалу UA : ЖИТОМИР наживо транслюватимуться концерти з фестивалю «Бандерштат» , який вже стартував в селі Рованці (15 хв пішої ходи від центру Луцька) та триватиме по 4 серпня.

 

Забезпечить трансляцію Волинська філія Суспільного, яка цьогоріч є генеральним інформаційним партнером фестивалю. Три дні на фестивальних локаціях працюватимуть виїзні теле-і радіостудії UA: ВОЛИНЬ. Прямоефірну трансляцію вечірніх концертів 3 і 4 серпня допоможуть організувати львівські фахівці. Буде задіяна пересувна телевізійна станція, що забезпечить пряму трансляцію як для волинських глядачів, так і для глядачів Суспільного інших регіонів України.

 

Крім Житомирського суспільного мовника, трансляцію концертів запланували: UA: ЛЬВІВ, UA: ДОНБАС, UA:ЗАПОРІЖЖЯ, UA:КИЇВ, UA: ЧЕРНІГІВ, UA: ПОЛТАВА, UA:ХАРКІВ, UA: ЗАКАРПАТТЯ, UA:БУКОВИНА, UA: СУМИ, UA: ЧЕРКАСИ, UA:ВІННИЦЯ, UA: ТЕРНОПІЛЬ, UA: ОДЕСА, UA: ХЕРСОН, UA: МИКОЛАЇВ, UA: РІВНЕ, UA: ДНІПРО .

 

З 2-го до 4-го серпня на гостей фестивалю чекають більше тридцяти тематичних майданчиків: вечірня акустична ватра, табір гутірки про Українську повстанську армію, літературна сцена, ніч українського кіно, спортивні змагання, дитяче містечко, ярмарок українських майстрів, майстер-класи та парад повітряних куль.

На музичній сцені «Бандерштату» виступатимуть гурти «Бумбокс», «Тартак», Kozak System, «Один в каное», Vivienne Mort та інші. 

Гутіркова сцена «Бандерштату» традиційно стане головним дискусійним майданчиком. Однією зі спікерок буде Яніна Соколова — українська телеведуча, журналістка, засновниця проєкту «Я, Ніна». Відбудеться зустріч із представником ініціативної групи «Хто замовив Катю Гандзюк?» Сергієм Стерненком. Заплановано дискусію з представниками екологічного руху Let’s do it, Ukraine! та іншими спікерами. Почесними гостями гутірок будуть ветерани УПА. 

У літературних ранкуваннях візьмуть участь майстри слова: Ірена Карпа, Юрій Іздрик, Олександр Ірванець, Павло Коробчук, Олександра Гонтар, Макс Кідрук та інші.

Працюватиме кінотеатр просто неба. Гостям покажуть нові українські стрічки.

Вхід для учасників бойових дій, людей з інвалідністю та дітей до 12 років — вільний.