На телеканал UA: ЖИТОМИР повертається проєкт «Виборчий округ»

На телеканал UA: ЖИТОМИР повертається проєкт «Виборчий округ»

1 лис. 2019

1 листопада в Житомирській філії Суспільного розпочалась підготовка до старту нового сезону суспільно-політичного проєкту «Виборчий округ». Зйомки першої програми заплановані на 4 листопада. Трансляція в ефірі телеканалу UA: ЖИТОМИР  - приблизно за два тижні.

У межах проєкту аналізуватимуть роботу новообраних депутатів Верховної Ради за 100 днів після виборів.

За словами продюсерки Житомирської філії Суспільного Таміли Бутко, підготовка до нового сезону для Суспільного мовника розпочалася ще під час липневих ефірів «Виборчого округу: Співбесіда».Тоді на програму запрошували всіх, хто претендував на місце у Верховній Раді. 

«Із шести депутатів, які пройшли до Верховної Ради за мажоритарними списками, тільки двоє були в ефірі проєкту «Виборчий округ: Співбесіда» в липні цього року, — коментує продюсерка UA: ЖИТОМИР Таміла Бутко. — Сподіваємося, цього разу на нашу пропозицію відгукнуться всі обранці й прийдуть на розмову про перші сто днів їхньої роботи».

Народним депутатам уже надіслали офіційні листи-запрошення на проєкт «Виборчий округ». Програму планують записувати з 18 по 22 листопада — у дні, визначені Верховною Радою для роботи з виборцями в округах. Якщо обранець із різних причин не зможе взяти участі у «Виборчому окрузі», в ефір вийде не 26-хвилинна, а скорочена до 13 хвилин програма, де його діяльність аналізуватимуть експерти й оцінюватимуть мешканці округу.

Розмові в проєкті регіональних філій Суспільного мовника передуватиме робота журналістів на конкретних округах: спілкування з місцевими мешканцями й відвідування громадських приймалень обранців. Якщо ж депутати не зможуть приїхати для запису до Житомира, то знімальна група готова записати їх безпосередьньо на виборчому окрузі.