«Суспільне — це унікальна можливість бути незалежною» — редакторка й ведуча «Ранку» на UA: ЖИТОМИР Наталія Дехтієвська

«Суспільне — це унікальна можливість бути незалежною» — редакторка й ведуча «Ранку» на UA: ЖИТОМИР Наталія Дехтієвська

6 лис. 2019

Про свій шлях на телебаченні, яке стало справою життя, минулі й нинішні проєкти, мотивацію і роботу на Суспільному — редакторка творчої групи «Ранок» на UA: ЖИТОМИР Наталія Дехтієвська.

 

Навчання

Наталія Дехтієвська — житомирянка. Ще в школі писала невеликі гумористичні оповідання, вірші й пісні. Хотіла стати вчителькою, як бабуся. Але дізнавшись, що в Житомирському держуніверситеті імені І. Франка з’явилася нова спеціальність — журналістика, вирішила спробувати свої сили. Працює на телебаченні із четвертого курсу.

Телебачення

«Минав четвертий рік студентського життя. Один із журналістів Житомирської обласної телерадіокомпанії прийшов до нас в університет і запросив охочих подивитися на телевізійну кухню зсередини. У телецентрі нам сказали, що чекають усіх, кого надихає телебачення. Я довго не зволікала й прийшла наступного дня. Мене завели до ньюзруму — так почалися перші інтерв’ю, синхрони й стендапи. Робота в проєктах. Згодом почала робити великі програми», — розповідає Наталія Дехтієвська.

 

Проєкти

Перша авторська програма — «Молодіжний мікс» — була розважальною, її герої — талановита молодь. Пізніше програма змінила назву на «Молодіжний формат». Стала іншою і тематика. У програмі висвітлювали молодіжні проблеми регіону: доступ до освіти, працевлаштування, отримання житла.

Паралельно Наталія Дехтієвська працювала над двома телепроєктами євроінтеграційного спрямування: «НАТО. Твій вибір» та «Європейський курс». Авторка пройшла спеціалізовані журналістські тренінги та навіть побувала в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

«Ще один мій проєкт мав назву «Сторінками історії». В рамках цього проєкту я готувала цикл програм про наших земляків, політичних в’язнів радянського режиму, які сиділи в тюрмах НКВС та відбували покарання в таборах суворого режиму», — згадує Наталія Дехтієвська.

 

«Ранок» на UA: ЖИТОМИР 

Нині Наталія Дехтієвська — редакторка й ведуча ранкового шоу на UA: ЖИТОМИР.

«Провести двогодинний прямий ефір — завиграшки! Але те, що відбувається в кадрі — лише вершина айсберга щоденної роботи. Адже головне — підготовка до ефіру: зйомки, монтаж сюжетів і рубрик, пошук гостей, написання сценарію. Ранкові ефіри на Суспільному — хороший майданчик для наших гостей, які розповідають про свою справу, діляться цікавим досвідом, на власному прикладі показують, як досягати успіху. Як правило, за дві години встигаємо поспілкуватися з багатьма людьми, буває, що до нашої студії приходить до шести ранкових гостей», — розповідає ведуча.

 

Мотивація

«Не уявляю іншої справи, яка б мене захоплювала так, як телебачення, — зізнається Наталія Дехтієвська. — І Суспільне — це унікальна можливість бути незалежною: у виборі тем і гостей, можливість дізнаватися різні позиції щодо однієї проблеми. Робота на UA: ЖИТОМИР — щоденний розвиток та пізнання нового, що надихає на творчість».

Особисте

Наталія Дехтієвська намагається максимально ефективно використовувати робочий час. Адже вдома має інше чудове заняття — виховує семирічного сина й п’ятирічну доньку. Діти звикли, що мами часто немає зранку, адже вона працює «в телевізорі».

«Моя родина розуміє мою зайнятість і підтримує. Підтримують також моє захоплення спортом. Я ходжу на фітнес, табату, тренування з петлями TRX. Спорт мені допомагає почуватися здоровою, сповненою сил й енергії. Також у вільний час проводжу тренінги з тележурналістики для школярів старших класів», — каже ведуча ранкового шоу на UA: ЖИТОМИР.