UA: ЖИТОМИР транслюватиме наживо Великодні богослужіння

UA: ЖИТОМИР транслюватиме наживо Великодні богослужіння

15 кві. 2020

19 квітня християни східного обряду відзначатимуть Воскресіння Христове. Суспільний мовник Житомирщини організовує трансляцію святкового богослужіння наживо з місцевого православного храму, а також покаже Літургії греко-католиків та римо-католиків.

 

UA:ЖИТОМИР у Пасхальну ніч буде здійснювати пряму трансляцію із головного храму Житомирсько-Овруцької єпархії – Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомира. Трансляція святкового богослужіння розпочнеться в 00:00 і триватиме до 03:00.

 

«Плануємо трансляцію святкового богослужіння супроводжувати коментарями священнослужителя про те, що саме відбувається в цей час у храмі та що означають ті чи ті обряди й дії. Також служба онлайн цікава тим, що ми бачимо все, що відбувається за іконостасом у вівтарі, адже, перебуваючи в церкві, віряни не можуть зазирнути туди», — пояснила продюсерка Житомирської філії Суспільного Таміла Бутко.

 

 

 

Голова Ради Християнських Церков Житомира та області єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій закликав всіх мирян, глядачів Суспільного Житомирщини, залишатися в це свято вдома та долучатися до Великоднього богослужіння за допомогою прямого телеефіру і онлайн трансляцій на сайті Житомирської філії Суспільного та на каналах храму Facebook та YouTube.


У неділю 19 квітня  UA:ЖИТОМИР транслюватиме:

  •  о 7:30 — Надгробне, Пасхальну Утреню та Літургію із Патріаршого собору Воскресіння Христового Української Греко-Католицької Церкви;
  •  о 10:30 — Літургію з Семінарійського костелу Святого Йоана з Дуклі м.Житомира Римсько-Католицької Церкви.


Після Великодніх свят і до завершення карантину Суспільний мовник Житомирщини продовжить трансляції богослужінь з місцевих храмів: Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомира (ПЦУ) та з Семінарійського костелу Святого Йоана з Дуклі м.Житомира (Римсько-католицька церква України). Недільні богослужіння розпочинаються о 9:00 та о 10:30 відповідно.

 

Читайте також:  Філії Суспільного в умовах карантину працюють як єдина міжрегіональна платформа.

 

Крім цього, телеканал UA: КРИМ щоп’ятниці транслює богослужіння та звернення мусульман України. Цього тижня розклад такий: 

 

  • о 16:15 — Намаз і проповідь, організовані Духовним управлінням мусульман України "Умма"; 
  • о 16:30  — Настанова від Духовного управління мусульман Автономної Республіки Крим, що зараз вимушено перебувають на материку;
  • о 16:45  — П’ятнична проповідь в Київській соборній мечеті "Ар-Рахма" від Духовного управління мусульман України.

 

Нагадаємо, Суспільне щотижня транслює богослужіння із храмів різних конфесій України, а також проповіді духовних лідерів релігійних об’єднань Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій. 


Минулого тижня телеканал мовника транслював римо-католицькі Великодні богослужіння із Риму, а також із костелу у Житомирі.