UA: ЖИТОМИР покаже наживо гала-концерт фестивалю мистецтв «Пісенний Спас»

UA: ЖИТОМИР покаже наживо гала-концерт фестивалю мистецтв «Пісенний Спас»

13 сер. 2020

З 17 по 19 серпня у  Житомирі відбудеться VI Міжнародний молодіжний фестиваль мистецтв «Пісенний Спас» імені Володимира Шинкарука.

Щороку фестиваль був масовим культурно-мистецьким дійством, що поєднував різні види, жанри та форми творчої художньої діяльності, але через карантин «Пісенний Спас» 2020 переходить у телевізійний формат, забезпечення якого взяла на себе Житомирська філія Суспільного мовника. Триденний фестивальний марафон відбудеться у концертному залі UA: ЖИТОМИР без глядачів.

«Вперше ми готуємось до концертів за іншими правилами. Під час карантину продумано логістику перебування виконавців у нашому приміщенні. Якщо раніше це було спілкування, обійми, рукостискання, то тепер навіть гримерні кімнати або кімнати, що виконують таку роль, розміщені в різних частинах будівлі телецентру. У залі відсутні глядачі, є лише камери, а журі частково представлено за допомогою скайп-зв’язку. Виконавці, які беруть участь у концертній програмі, розмежовані часовими проміжками, аби не перетинатися на сцені чи коридорі. Організатори фестивалю, в свою чергу, взяли на себе скринінг температури та інші запобіжні заходи. І ці пункти підготовки не менш важливі, ніж встановлення професійного світла і звуку, підготовки майданчика для зйомок та участь в них пересувної телевізійної станції. Сподіваюсь, що для глядачів, які слідкують за подіями на Суспільному, трансляція фестивалю стане приємною несподіванкою та гарним подарунком до свят», — розповів менеджер UA: ЖИТОМИР Артур Самарцев

19 серпня відбудеться заключна частина VI Міжнародного фестивалю «Пісенний Спас». У великій залі Житомирської філії Суспільного пройде гала-концерт за участі переможців цьогорічного конкурсу. Поруч із дебютантами на сцену вийдуть лауреати минулих років та відомі українські виконавці і артисти, серед яких Ніна Матвієнко, Анжеліка Рудницька, Міла Нітіч, Ольга Сумська, Віталій Борисюк.  

У цей день з 17:10 до 22:00, з перервою на випуск місцевих  новин о 19:00, на телеканалі UA: ЖИТОМИР, на сайті мовника онлайн та Ютуб-каналі чотири  з половиною години транслюватимуть гала-концерт і нагородження переможців.

«Суспільне не вперше проводить зйомки «Пісенного Спасу». Минулі фестивалі збирали тисячі глядачів. Цього року через карантинні обмеження у людей немає можливості побувати в концертній залі, і тут Суспільне виступає своєрідним містком між артистами, молодими виконавцями і глядачами. Ми даємо змогу дізнатися в онлайн-режимі про переможців конкурсної програми фестивалю, побачити їх виступи і почути відомі і нові пісні», — каже продюсерка Житомирської філії Суспільного Таміла Бутко.

У Житомирській філії Суспільного триває підготовка до фестивалю.

До участі у фестивалі запросили творчу молодь 14-35 років з усього світу. Відбірковий тур відбувся онлайн. Змагатимуться виконавці у трьох номінаціях: 

  • «Виконавець естрадної пісні»; 
  • «Авторська пісня і пісенна поезія»; 
  • «Конферансьє».

«Наші члени журі навіть будуть у більш розширеному складі. Частина їх оцінюватиме другий тур у Житомирі, переглядаючи виступи конкурсантів вживу. А інша частина журі робитиме це онлайн. І дуже приємно, що третій день фестивалю в прямому ефірі транслюватимуть на Суспільному Житомира»,— зазначила організаторка фестивалю Ірина Шинкарук в ефірі UA: Українське радіо «Житомирська Хвиля»

«Пісенний Спас» проходитиме у Житомирі шостий рік поспіль. За словами Ірини Шинкарук, телевізійний формат не є новим для організаторів, але цього року він став єдиним можливим.

Мета фестивалю – підтримка молодих артистів і створення сприятливих умов для реалізації їхнього творчого потенціалу.