До Дня Незалежності України UA: ЖИТОМИР покаже документальний фільм про «Ковбасну революцію»

До Дня Незалежності України UA: ЖИТОМИР покаже документальний фільм про «Ковбасну революцію»

22 сер. 2020

Стихійні акції протесту, які згодом назвали «Ковбасною революцією», прокотились  Черніговом 30 років тому. Команда Суспільного Чернігівщини у 2020 році створила фільм «Ковбасна революція: хто з`їв моє м`ясо?», присвячений тим подіям. У День Незалежності України, 24 серпня, стрічку покажуть усі регіональні філії Суспільного, зокрема й телеканал UA: ЖИТОМИР.

Соціальний вибух почався у Чернігові 6 січня 1990 року з ДТП на перехресті вулиць Доценка та Рокоссовського. Тоді обкомівська «Волга» зіткнулася з автомобілем «Жигулі» прапорщика льотного училища. Перехожі, які зібрались на місці аварії, помітили у багажнику «Волги» дефіцитні продукти, до яких більшість містян не мали доступу. Так почалась хвиля протестів, що мала відлуння по всій Україні.

Команда UA: ЧЕРНІГІВ спробувала відтворити події 1990 року, зібрала враження очевидців та коментарі експертів, щоб всебічно дослідити «Ковбасну революцію», її причини та наслідки.

Дивіться фільм «Ковбасна революція: хто з`їв моє м`ясо?» 24 серпня о 19:10 в ефірі всіх регіональних філій Суспільного та на ютуб-каналі Суспільного Чернігівщини.