«Геолокація: ВОЛИНЬ» — новий проєкт в ефірі регіональних телеканалів Суспільного

«Геолокація: ВОЛИНЬ» — новий проєкт в ефірі регіональних телеканалів Суспільного

23 вер. 2020

У суботу, 26 вересня, о 8:35 на UA: ЖИТОМИР та всіх регіональних телеканалах Суспільного стартує проєкт «Геолокація: ВОЛИНЬ». Він увійшов до переліку програм, що торік перемогли на відкритому конкурсі ідей «Створюй із Суспільним».

Читайте також: «Сьогодні. Головне» — новини й аналітика подій у регіонах щовечора на Суспільному

Глядачі побачать подорож колоритними місцями Волині й інтерв’ю з її мешканцями. Почують місцеві говірки та дізнаються, як готувати автентичні страви. В ефірі вийдуть дванадцять 26-хвилинних випусків.

За словами продюсера UA: ВОЛИНЬ Костянтина Лоцмана, це перший проєкт філії з позаштатними авторами.

«“Геолокація: ВОЛИНЬ” — це не лише географія. Чи то природний заповідник, чи то населений пункт: за їхніми назвами — неповторна природа, історія нашого краю, харизматичні люди, теплі зустрічі та цікаві пригоди, без яких неможливі гостини на Волині. Якщо після перегляду чергового випуску програми «Геолокація: ВОЛИНЬ» глядачеві закортить приїхати й побачити все на власні очі — це означатиме, що Наталка Войтович і команда досягли своєї мети. Така наша Волинь: мальовнича й щедра, із багатою історією і водночас сучасна — вона різна. Наш проєкт покликаний передати цей колорит, розкрити секрети волинської гостинності, показати цю частину України — таку знайому й водночас унікальну», — розповідає Костянтин Лоцман.

Читайте також: Усі барви країни в одному ефірі — стартував «Ранок на Суспільному»

Авторка й ведуча проєкту Наталія Войтович розпитуватиме про цікавинки краю, традиції і кулінарні вподобання. Разом із місцевими — готуватиме традиційні улюблені страви й пригощатиме охочих.

«Коли мій проєкт переміг у конкурсі, зраділа, адже давно мріяла знімати тревел, тим паче для Суспільного. Під час карантину такий формат як ніколи актуальний, бо ж ми почали більше подорожувати Україною і зіткнулися з проблемою браку якісних інформативних відео про туризм усередині країни. Тепер відеомапи матиме Суспільне, думаю, у ютубі вони стануть популярними й будуть помічниками в мандрівках», — ділиться Наталія Войтович.

Авторка розповіла, що у випусках «Геолокація: ВОЛИНЬ» глядачі побачать колорит не лише популярних місць, а й далеких сіл, де туристів приймають як друзів. 

«Суспільне підтримало мою ідею створення «Геолокації: ВОЛИНЬ», і я надзвичайно радію, що проєкт уже дебютує в ефірі», — додає Наталія Войтович.

Нагадаємо, у вересні в ефірі регіональних філій вийшли нові проєкти «Роздивись»«Еко-люди»«12 міфів про Донбас»«Street Cхід» та «Недалечко».