"Виборчий округ": новий телепроект на UA: ЖИТОМИР

31 жов. 2018

2 листопада на Суспільному Житомира про свою депутатську діяльність розповість народний депутат України Володимир Арешонков, який перед виборами обіцяв ініціювати на законодавчому рівні впровадження дієвого механізму впливу громадян на призначення та відсторонення від посади голів місцевих держадміністрацій, керівників поліції і податкової, прокурорів, суддів… Що з обіцяного вдалося реалізувати – дивіться у п’ятницю о 19.45 на телеканалі UA: ЖИТОМИР.

Першим погодився взяти участь у зйомках «Виборчого округу» народний депутат Борислав Розенблат, який переймається легалізацією видобутку бурштину на Поліссі, легалізацією  ігрового бізнесу, обіцяє створити можливості для розвитку лісопереробної галузі. А ще, за його словами, завдяки його наполегливості було врятовано ДП«Антонов»:

«Наше досягнення: співпраця із Боїнгом! І уже в цьому році буде збудовано 7 літаків

Якби ми не зберегли «Антонов», то позбулися б високотехнологічного підприємства і галузі загалом».

На запитання ведучого Сергія Яцика,коли ж нардеп виконає свою передвиборну обіцянку №1 і забезпечить житомирян якісною питною водою, депутат щиро здивувався: «Я таке казав?».

« Виборчий округ» уже побачили телеглядачі Суспільного Тернополя, Житомира та UA: ДОНБАС. Цієї п’ятниці, 2 листопада, о 19:45 "Виборчий округ" покажуть у Львівській, Дніпровській, Запорізькій, Рівненській та Чернігівській філіях Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Над проектом працює команда суспільно-політичного напряму. Збирати фактаж про роботу депутата в парламенті та комітетах допомагає Громадянська мережа ОПОРА.

"Наразі ми аналізуємо кожну програму "Виборчого округу" в філіях: фіксуємо помилки, які вже допустили, дивимось, як покращити проект змістовно та візуально. Журналістам досить складно: для багатьох — це перший телевізійний досвід такого рівня. Ми просимо редакторів давати конструктивну критику своїм колегами і готуватись до різної реакції як у глядача так і в професійній спільноті. Паралельно, ми ведемо навчання про сучасні політичні технології і маніпуляції в ЗМІ, і замислюємось над тим, як найефективніше боротись з популізмом в рамках наших компетенцій", — сказала виконавча продюсерка суспільно-політичного мовлення Марія Фрей.

Нагадаємо, з березня цього року щомісяця в ефірі філій Суспільного проходять #Звіти_наживо — інтерактивні інтерв’ю місцевих посадовців, покликані змінити застарілий формат звітування посадовців. Окрім цього, в радіоефірі та на діджитал-платформах філій Суспільного стартує новий суспільно-політичний проект "Дебати на вимогу".