«Ранок на Суспільному» відтепер виходить із сурдоперекладом

«Ранок на Суспільному» відтепер виходить із сурдоперекладом

7 жов. 2020

Із 6 жовтня міжрегіональне шоу «Ранок на Суспільному» починає виходити із сурдоперекладом. Відтак глядачі з порушенням слуху в різних регіонах отримали доступ до ранкової інформаційно-пізнавальної програми Суспільного, що розповідає про життя країни.

Читайте також: Суспільне й Українське товариство глухих підписали Меморандум про співпрацю

«Переклад жестовою мовою міжрегіонального шоу — це шанс для людей з інвалідністю від самого ранку долучатися до цікавих та пізнавальних подій у країні. Так ми виконуємо одне зі своїх ключових завдань — ставати доступнішими для всіх членів суспільства. Також цього року за нашими вимогами всі проєкти-переможці конкурсу «Створюй із Суспільним» адаптують до потреб людей з інвалідністю та субтитрують українською», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Марія Фрей.

Перекладатиме жестовою мовою в прямому ефірі «Ранку на Суспільному» сурдоперекладачка Наталія Москаленко. Наталія працювала вже в кількох проєктах Суспільного: минулому сезоні «Зворотного відліку», марафоні «На карантині» та трансляціях богослужінь.

«Люблю працювати для людей, а особливо — коли знаю, що їм це подобається й вони мене розуміють. Таких проєктів, як «Ранок на Суспільному», в Україні ще не було. Сподіваюся, глядачам буде цікаво», — поділилася сурдоперекладачка Наталія Москаленко.

Читайте також: Четвірка ведучих «Ранку на Суспільному»: хто вони?

Виконавчий продюсер дирекції телебачення Володимир Ладижець зазначив, що для команди проєкту важливо, аби «Ранок на Суспільному» був доступний якнайширшій аудиторії.

«Ми боремося за нашого глядача, нам важливо бути почутими. У «Ранку» ми розповідаємо про всю країну, про людей, які живуть тут, стають успішними, розвивають свій край і не здаються перед негараздами. Про це варто розповідати, а ще важливіше — донести ці історії якнайширшій аудиторії», — сказав Володимир Ладижець.

Нагадаємо, у липні на всіх регіональних телеканалах Суспільного стартувало нове шоу — «Ранок на Суспільному».