На UA: ЖИТОМИР стартує новий відбір регіональних проєктів «Створюй із Суспільним»

На UA: ЖИТОМИР стартує новий відбір регіональних проєктів «Створюй із Суспільним»

26 жов. 2020

26 жовтня на UA: ЖИТОМИР стартує черговий конкурс у межах програми «Створюй із Суспільним». Це відкритий відбір творчих проєктів для трансляції на регіональних телеканалах UA: Суспільне мовлення. Виробництво проєктів здійснять 2021 року.

Заявки прийматимуть до 22 листопада.

Читайте також: 20 нових проєктів для регіонального мовлення Суспільного запустили у виробництво

«Наше завдання — спонукати до розвитку інноваційного контенту в регіонах і створювати якісну конкуренцію в локальному медіасередовищі. Продюсери регіональних філій шукають талановитих людей, відбирають найкращі ідеї та супроводжують команди на кожному етапі виробництва. Цей конкурс — нагода розширити свою аудиторію, розвиватися й отримувати справедливу винагороду за роботу», — зазначила генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

За словами члена правління Суспільного Миколи Чернотицького, який є відповідальним за адміністративно-господарський напрям і регіональний розвиток, для регіонального мовлення планують збільшення замовлення проєктів, однак остаточний бюджет програми «Створюй із Суспільним» залежатиме від фінансової підтримки Суспільного в Держбюджеті на 2021 рік.

«Попередні два конкурси довели нам переваги замовлення проєктів на умовах аутсорсу. Ми отримали якісні оригінальні програми про регіони, які в ефірі філій Суспільного побачила вся країна. Я хочу, щоб якісних тематичних програм на регіональних мовниках ставало дедалі більше щосезону. Ми ще чекаємо, яким ухвалять бюджет Суспільного 2021 року. Сподіваюся, що він дасть змогу нам реалізувати всі гідні ідеї, які отримаємо під час цього відбору», — прокоментував Микола Чернотицький.

Замовлення UA: Суспільне мовлення для творчого відбору охоплює телевізійні програми 6 напрямів.

Ми шукаємо ідеї телевізійних програм про:

  • замовчувану історію регіону радянських часів;
  • життя й побут віддалених міст регіону;
  • здоров’я в регіоні;
  • культурно-освітнє життя регіону під гаслом «Навчання впродовж життя»;
  • деіндустріалізацію регіону;
  • права, рівність та доступність у регіоні.

Ідеї для висвітлення історій успіху, локального спорту, екології та соціокультурних процесів у різних куточках країни можуть стати частиною зазначених тем.

Програма «Створюй із Суспільним» розрахована на проєкти загальною вартістю реалізації від 50 000 до 750 000 грн на один проєкт. Суспільний мовник залишає за собою право реалізувати обрані проєкти в співпраці з донорськими організаціями. Бюджет проєкту не підтримує закупівлю обладнання й промокампанію.

Відбір охоплюватиме три етапи:

  1. 26 жовтня — 22 листопада — збір заявок (на рівні регіонального офісу);
  2. 23–29 листопада — пітчинг ідей (на рівні регіонального офісу);
  3. 7–24 грудня — захист проєкту (на рівні центрального офісу).

Для участі в конкурсі потрібно:

З усіма умовами конкурсу й критеріями відбору можна ознайомитися в Замовленні.

Усі зазначені в заявці пункти обов’язкові до заповнення. Картки, що надіслані з порушенням цих вимог, не розглядатимуть.

* Під відеопрезентацією ми розуміємо коротке відео (до 3 хвилин), зняте доступними для вас способом та коштом. Презентація має містити найголовніші ознаки майбутньої програми на ваш розсуд: елементи сценарного плану, зйомки/монтажу; презентація ведучого/ї; оригінальна графіка; музичний супровід; герої тощо.

Хто може брати участь у конкурсі

До конкурсу запрошують фізичних і юридичних осіб будь-яких форм власності та організаційно-правових форм, а також фізичних осіб-підприємців. Учасники конкурсу гарантують, що ідея проєкту є оригінальною і не порушує прав та інтересів третіх осіб.

Учасники конкурсу мають відповідати таким вимогам:

  • мати досвід роботи у сфері створення відеоконтенту (з можливістю підтвердження);
  • мати налагоджені контакти з інституціями обраної конкурсної теми в регіоні;
  • мати досвід реалізації проєктів і звітування про їхню реалізацію (зокрема фінансового). 

Конкурсні проєкти мають узгоджуватися з місією Суспільного, чітко відповідати завданням конкурсу та бути розрахованими на реалізацію протягом 4–6 місяців 2021 року.

Нагадаємо, минулого року на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним» відібрали 34 ідеї проєктів для регіонального мовлення.