Суспільне — серед лідерів із дотримання гендерного балансу

Суспільне — серед лідерів із дотримання гендерного балансу

9 бер. 2021

Суспільне Новини продовжує бути лідером з дотримання гендерного балансу в онлайн-медіа. Про це свідчать результати моніторингу контенту ГО «Інститут масової інформації» та «Детектор медіа» в період із 8 по 14 лютого*.

Читайте також: Суспільне Новини — у «білому списку» найякісніших ЗМІ

У загальних даних дослідження зазначено, що лише кожен п’ятий матеріал в онлайн-медіа коментує експертка. Середній показник — 21% експерток проти 79% експертів. 

Водночас Суспільне виявилося лідером серед редакцій онлайн-видань, які залучають експерток для коментарів у матеріалах: 

  • Суспільне — 48%;
  • «Обозреватель» — 32%;
  • «Політека» — 30%.

Найчастіше експертки коментують матеріали, що стосуються політики — 26,1%, здоров’я — 13,3%, міжнародна тематика — 9,1%, погода — 9,1%. 

Суспільний мовник посів друге місце за найвищим індексом фемінітивів у медіа:

  • «Кореспондент» — 83%;
  • Суспільне — 78%;
  • «Букви» — 70%.

Читайте також: Суспільне серед лідерів дотримання гендерного балансу — результати моніторингу ІМІ

Також моніторинг співвідношення жінок-спікерок до спікерів-чоловіків на токшоу «Зворотний відлік» суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ, що виходили в ефір з 8 по 14 лютого, зафіксував 36,3% жінок та 63,7% чоловіків. Водночас середній показник дослідження — 21,8% жінок-спікерок та 78,2% спікерів-чоловіків.

Докладно результати моніторингу читайте за посиланням.

* Дослідження контенту онлайн-медіа проводили серед 20 найпопулярніших загальноукраїнських інтернет-видань та 13 загальнонаціональних телеканалів громадські організації «Інститут масової інформації» та «Детектор медіа» з 8 по 14 жовтня 2021 року.