Команда Суспільного Житомирщини долучилась до благодійної акції фонду «Серце до серця» — «Здорові немовлята»

Команда Суспільного Житомирщини долучилась до благодійної акції фонду «Серце до серця» — «Здорові немовлята»

8 кві. 2021

1 квітня в Україні стартувала 16-та акція благодійного фонду «Серце до серця» — «Здорові немовлята», яка триватиме до 30 вересня.

Щороку Суспільний мовник UA: ЖИТОМИР інформаційно підтримував акцію. Цьогоріч, вперше, працівники філії долучились до ініціативи як волонтери. Одна зі скриньок для збору пожертв встановлена у фоє телецентру Суспільного у Житомирі по вулиці Театральній, 7.

Крім того, організатори, учасники, волонтери розповідають про перебіг акції і інформують про її результати в ефірі телеканалу UA: ЖИТОМИР та UA: Українське радіо «Житомирська хвиля».

«Поставити скриньку для благодійних пожертв у фоє філії – було нашою ініціативою. Це відповідально, адже йдеться про гроші і постійну готовність завжди всім пояснювати про мету акції, нашу у ній участь, запрошувати долучитись. Ми щороку допомагаємо фонду інформаційно: розповідаємо про акцію, організаторів, волонтерів, кількість зібраних коштів і закуплене на них обладнання. Ми довіряємо фонду, як сумлінному благодійнику, який збирає пожертви на благородну справу, завжди звітує про зібрані кошти і їх цільове призначення. В свою чергу фонд довіряє нам, як надійним інформаційним партнерам, які вміють донести інформацію до широкого загалу», — каже редакторка UA: Українське радіо «Житомирська хвиля» Оксана Кропивницька.

Читайте також: Про утилізацію медичних засобів захисту та вплив на довкілля — радіоміст «Вся країна» між Житомиром і Черкасами.

Основний адресат благодійної допомоги на Житомирщині – Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня — від початку проведення акції отримала придбаного на зібрані кошти обладнання на майже півтора мільйони гривень. Це офтальмоскоп, аудіометр, інфузійні насоси та перфузери, слухові апарати, поліфункціональні монітори тощо.

«Це обладнання досі працює і ми дуже раді співпраці з фондом «Серце до серця», – розповіла 22 березня, в ефірі передачі «Житомир сучасний» UA: Українське радіо «Житомирська хвиля» Тетяна Килимник, завідувачка відділенням реанімації новонароджених Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні. – Кожна десята дитина, яка потрапляє до нашої лікарні – це новонароджене маля. Важливість своєчасно розпізнати проблему та надати максимально якісну допомогу в цьому випадку надзвичайна, тому кожен внесок – дуже важливий. Придбані раніше прилади значно покращують умови та безпеку перебування маленьких пацієнтів у лікарні, що особливо зараз, під час «коронавірусної» пандемії, дуже важливо».

«Житомирщина бере участь у благодійних акціях з першої, коли збирали гроші на обладнання для ранньої діагностики вад слуху у дітей, – розповіла 22 березня о 20:10 координаторка акції «Серце до серця» в Житомирській області Катерина Галанзовська в ефірі передачі «Житомир сучасний» UA: Українське радіо «Житомирська хвиля». – У 2021 році нашою метою є придбання неонатального обладнання для дитячої реанімації Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні. До зібраного цьогоріч додамо бюджет минулого – 58 тисяч гривень – і, будемо сподіватися, вдасться придбати бажані поліфункціональний монітор та транскутанний білірубінометр. Нашій медицині дуже потрібна допомога і минулий рік показав це особливо яскраво, тому я прошу усіх посильно долучатися до надання цієї допомоги», — говорить координаторка акції.

Умови проведення акції «Серце до серця» суттєво змінилися ще торік: її тривалість було подовжено з одного місяця, на який припала перша хвиля карантину, до пів року: з 1 квітня по 30 вересня. 16-та всеукраїнська акція триватиме стільки ж.

Як стати волонтером та багато іншої корисної інформації про акцію і умови її проведення дізнавайтеся на офіційному сайті ВБФ «Серце до серця».

Нагадаємо, UA: ЖИТОМИР та UA: Українське радіо «Житомирська хвиля» разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіоUA: Радіо ПроміньUA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Оперативні новини Житомирщини шукайте на діджитал-платформах:  

Дивіться телеканал UA: ЖИТОМИР в ефірі та онлайн на сайті мовника.

Слухайте UA: Українське радіо «Житомирська хвиля» на частотах:

  • Житомир - 103,4 FM;
  • Бердичів - 107,1 FM;
  • Новоград-Волинський - 89,3 FM;
  • Овруч - 104,2 FM;
  • Олевськ - 100,2 FM;
  • Попільня - 89,9 FM.

Онлайн радіомовлення на сайті філії. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio.