UA: ЖИТОМИР розповість про Національний музей космонавтики імені С.П.Корольова

UA: ЖИТОМИР розповість про Національний музей космонавтики імені С.П.Корольова

12 кві. 2021

12 квітняДень космонавтики. Дата приурочена до першого польоту людини в космос, що відбувся 12 квітня 1961 року.

Команда Суспільного Житомир підготувала півторахвилинну телерозповідь про Житомирський Національний музей космонавтики імені С.П.Корольова та шестихвилинну відеоекскурсію музеєм.

Житомирщина безпосередньо пов’язана з історією дослідження космосу, адже саме в Житомирі народився вчений-конструктор у галузі ракетобудування та космонавтики Сергій Корольов. У Національному музеї космонавтики представлені багато макетів, створених з реальних конструкцій, до розробки яких долучився Сергій Корольов.

«Зважаючи на те, що в регіоні червона зона, до Всесвітнього дня авіації та космонавтики ми зробили два відео про музей. Одне — невелика міжпрограмка, яка в загальному розповідає телеглядачам, що є такий музей і чому його варто відвідати. А друге – це відеоекскурсія, де показані найцікавіші, на наш погляд, експонати. Усе для того, аби телеглядачі, попри карантинні обмеження, змогли нагадати собі або дізнатися щось нове з історії підкорення космосу», — розповів продюсер UA: ЖИТОМИР Костянтин Кас’ян.

Телерозповідь про музей та відеоекскурсію покажуть в ефірі телеканалу UA: ЖИТОМИР, онлайн на сайті та на цифрових платформах мовника. Крім того, житомирська відеоекскурсія транслюватиметься на усіх регіональних телеканаліх Суспільного.

Команди Суспільного UA: БУКОВИНА, UA: ХАРКІВ, UA: ТЕРНОПІЛЬ, UA: ВІННИЦЯ та UA: ДНІПРО теж підготувати відеорозповіді про місцеві музеї космонавтики. Регіональні телеканали транслюватимуть ці пізнавальні відео упродовж місяця.

Нагадаємо, UA: ЖИТОМИР та UA: Українське радіо «Житомирська хвиля» разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіоUA: Радіо ПроміньUA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Оперативні новини Житомирщини шукайте на діджитал-платформах: