«БІЖУ ЗА ЖИТТЯ»: команда Суспільного Житомира  взяла участь у благодійному пробігу

«БІЖУ ЗА ЖИТТЯ»: команда Суспільного Житомира взяла участь у благодійному пробігу

17 тра. 2021

У суботу, 15 травня збірна команда Житомирської філії Суспільного взяла участь у благодійному пробігу «БІЖУ ЗА ЖИТТЯ» на підтримку дітей з комплексними порушеннями розвитку.

Участь у пробігу взяли досвідчені марафонці Суспільного і початківці: шефредакторка новин Тетяна Маківська, лінійна продюсерка служби інформації Ірина Остапчук, кореспондентка ньюзруму Антоніна Тугас, випускові редактори новин Ольга Степуренко, Сергій Косюченко, інженер Юрій Мілованов.


На фото: Юрій Мілованов, Тетяна Маківська, Ірина Остапчук, Ольга Степуренко, Сергій Косюченко.

«Це мій перший забіг. Раніше іноді бігала на стадіоні, для себе. Нині ж без вагань долучилася до команди Суспільного, бо хотілося підтримати благодійну ідею. І тепер точно знаю, що не зупинюся і бігтиму й надалі», — ділиться враженнями шефредакторка новин UA: ЖИТОМИР Тетяна Маківська.

Мета пробігу – привернення уваги широкого кола громадськості до питань дитячої інвалідності, популяризація інклюзії у суспільстві, виховання толерантного ставлення до дітей з інвалідністю та збір коштів на їх підтримку.

«Я бігла разом зі своїми колегами та житомирянами, бо відчувала, що так я єдина з моїм містом. Коли ми разом, ми сила і можемо робити добрі справи. А ще - я скучила після тривалого карантину за такими емоційними тусовками і "двіжухами". Було круто і дуже позитивно!», — емоційно коментує лінійна продюсерка Ірина Остапчук.

«Для мене цей забіг насамперед став можливістю зробити невеликий внесок у велику справу, а також випробувати свої сили. З часом відчуваю, що дім, робота, буденні справи забирають частину енергії і позбавляють можливості чути себе і відчувати рівень внутрішнього резерву. Благодійний забіг відновив ці відчуття під час максимального навантаження. Крім того, це стало чудовим колективнивним єднанням та спілкуванням в позаробочій атмосфері. По закінченню марафону - драйв, адреналін, перезавантаження та відчуття відновлення власних можливостей», каже випускова редакторка Ольга Степуренко.


На фото: Ольга Степуренко, Сергій Косюченко, Тетяна Маківська, Антоніна Тугас, Ірина Остапчук.

«Навчаючись в школі та в інституті я брала участь у спартакіадах і успішно долала короткі дистанції. Минуло вже багато часу і знову вирішила випробувати себе, свої сили. Обрала дистанцію 2 кілометри. Подолала. Зрозуміла, що треба бігати частіше», — говорить кореспондентка служби інформації Антоніна Тугас.

Інженер Житомирської філії Суспільного Юрій Мілованов професійно займається бігом, учасник всеукраїнських марафонів а також запливу через Босфор. У Житомирі 2 кілометри пробіг символічно, щоб допомогти дітям.

А ось ідейним натхненником став випусковий редактор новин Сергій Косюченко, який вмотивував колег та організував команду Суспільного.

Організатори заходу: управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міськради спільно з Благодійним фондом «Місія в Україну» та Центром комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю.

Нагадаємо, UA: ЖИТОМИР разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.