Спортсмен Житомирщини став абсолютним чемпіоном у середньовівічному бої

17:48, 20 лют. 2019
 
Спортсмен Житомирщини став абсолютним чемпіоном у середньовівічному бої

Наші кореспонденти поспілкувались з переможцем у середньовічному бої Василем Назаровим:

«Winter Fight Cup, який проходить у місті Гох вже не одноразово, але я в ньому беру участь вдруге. До речі, порівняно з минулим роком, я повинен сказати, що рівень виріс. З чотирьох номінацій я узяв 4-ри золоті медалі...

Найлегше було змагатися у номінації 5 на 5, це масова дисципліна, 5-ть бійців змагаються проти 5-ти.Там і боряться, б’ються, збивають. Дуже жорстка дисципліна. І перемагає та команда, у якої залишаються всі бійці на ногах, ну хоча б один з команди.

…не скажу , що було легко перемагати, запам’ятався бій з бійцем з команди клубу «Боярд», Німеччина. Він дуже технічний, але я бистріший виявився.

…перемога на фестивалі дала можливості показати, що у нас люди є, які можуть перемагати. Особливість середньовічного бою в тому, що це більш безпечний спорт… формула успіху, до речі, проста – просто треба працювать.

Наш рух існує вже з 2000-го року, у нас займається багато дітей і дорослих, вік і стать - необмежена.»

Вихованка Василя Назарова Аліна Кузьмова розповідає:

«Я обрала середньовічний вид спорту, тому що в мене з’явилося бажання допомогти моєму молодшому брату на турнірі, і так залишилася у цьому клубі».

«Я маленький, всі вважали , що - слабкий , але я довів усім, що я можу», - каже вихованець Василя Олексій Назаров, - «Я змагаюся навіть з дорослими, перемагаю і мені це подобається.»

Василь поділився планами на майбутнє:

«Зараз в планах виховувати нове покоління… Треба популяризувати цей рух в місті і в державі. До речі, у нас відбудеться світовий чемпіонат. Він буде проходити під Обуховим 16-18 травня, від нашого міста Житомира туди поїдуть двоє – я і мій вихованець.»

Нагадаємо, фестиваль середньовіччя «Winter Fight Cup 2019» відбувався 16-17 лютого у місті Гох, Німеччина. Окрім України в ньому брали участь ще 24 команди з 10 країн Європи. Чоловік привіз до Житомира 4 золоті медалі.