Батьки невакцинованих дітей вимагають переглянути рішення про заборону відвідування навчальних закладів без щеплень (ОНОВЛЕНО)

12:34, 18 бер. 2019
 
Батьки невакцинованих дітей вимагають переглянути рішення про заборону відвідування навчальних закладів без щеплень (ОНОВЛЕНО)

Біля будівлі Житомирської міської ради зібралися люди з плакатаи, які вимагають переглянути рішення про заборону відвідування шкіл та дитячих садочків дітьми без профілактичних щеплень без обмеження термінів.

Співорганізатор акції Валерій Глушко розповів:

«Ми прийшли сюди, щоб відстояти права тих житомирян, діти яких не вакциновані, але хочуть відвідувати заклади освіти».

«Мені у 25-му садочку, нашому, сказали, що коли я приведу дітей, то їх посадять в окрему кімнату або в ізолятор.», - поскаржилась житомирянка Світлана Гекалюк, - «А я не роблю прививок, бо жоден лікар, у якого я питала, не дає гарантії і не відповідає, а у мого чоловіка була алергія на щеплення, і він мало не вмер».

Учасник акції Ігор Новіцький прокоментував своє ставлення до вакцинації:

«Не доведена відсоткова ефективність щеплень. Багато дітей страждає через неякісні вакцини. Дуже багато таких випадків є. І ми від цього не застраховані. Якби держава несла відповідальність за вакцину, то ми б, можливо, по-іншому до цього ставилися. У нас нещеплених десь осіб 50. Нас збирав директор, медпрацівник, говорили з нами… Багато одразу написали, що перейдуть на екстернат, а ми сказали: «Як ми зможемо вчити дитину, ми ж не педагоги»».

Також учасники акції залишили звернення до депутатів міської ради. 

Нагадаємо: це вже третя акція "Дітям - вільний доступ до освіти!". Попередні акції відбулися 4-го та 11-го березня.