Харчування молодших школярів за новою системою

15:46, 2 січ. 2019
 
Харчування молодших школярів за новою системою
З 14-го січня харчування учнів 1-4 класів житомирських шкіл відбуватиметься за новою системою – співфінансування з міського бюджету та з коштів батьків. Про це під час брифінгу розповіла заступниця Житомирського міського голови Віктория Краснопір.
 
За її словами з цього року вартість гарячого харчування дитини складатиме 17 гривень 50 копійок, з яких 8 гривень – кошти міського бюджету, 9,50 – гроші батьків.
 
Пільгові категорії – діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених родин діти учасників АТО та ООС та інші категорії харчуватимуться безкоштовно без батьківських доплат.
 
  
«З міського бюджету так само буде спрямовано 8 гривень на дитину як часткова компенсація вартості гарячого сніданку. Батьки будуть спрямовувати батьківську доплату в розмірі 9 гривень 50 копійок. Якщо на 8 гривень ми могли задовольнити лише 20-25 відсотків харчової енергетичної цінності для дітей, то тепер на 17,50 – це буде приблизно до 90 відсотків харчової цінності для дітей відповідного віку. Ми будемо переходити на безготівкову систему розрахунку, таким чином вчителі не будуть причетні до того, що буде платитися приватному підприємцю за ту частину гарячих сніданків. Батьки будуть вносити свої кошти на розрахунковий рахунок з розрахунку місяця харчування дитини, якщо дитина захворіла або по якимось іншим причинам не відвідує навчальний заклад, то ці кошти за заявою батьків будуть перераховані або на наступний період або повернуті родині як не використані.»
 
 
Наразі приблизне двотижневе меню для харчування дітей 1-4 класів передбачеє м’ясні або рибні страви, салати або овочі різні гарніри та ще кілька страв.